Minimuffins med olika smaker

Dessa muffins gjorde jag på ett grundrecept som jag alltid använder när jag inte vill göra endast en smak.

Jag har, som ni ser, fyllt mina med Minimarshmallows, Mörk choklad, Ljus choklad, Hallon- och lakritsskalle, Blåbär, Saltlakritspastiller och krossad Polka.

Ingredienser:
125g Smör

4 1/2 dl Vetemjöl
2 dl Mjölk
1 dl Strösocker
1 Ägg
1 msk Vaniljsocker
3 tsk Bakpulver

Gör såhär:


Börja med att sätta ugnen på 180 grader.


Smält smöret på låg värme och ställ det sidan.


Blanda alla torra ingredienser i en bunke.


Vispa ner mjölken och ägget i det svala smöret.


Blanda försiktigt samman smörblandningen med de torra ingredienserna. Rör ihop med en slickepott så att allt blir blandat, viktigt att du inte vispar.


Ställ ut pappersformar på en plåt och fyll dem till 2/3 med smet.


Om du vill fylla dina muffins med t ex choklad så kan du nu trycka ner lite choklad i varje form.


Grädda i ca 25 minuter om du gör stora muffins, gör du mini (som jag) så ska dem gräddas i ca 7 minuter.


Du ser när dem är klara genom att de fått en gyllenbrun, fin färg.


Du kan även göra stickprovet – när stickan är torr är muffinsen klar.


Tag sedan ut dem ur ugnen och låt svalna på ett bakgaller.

Förvaras svalt i tätslutande burk.

Går utmärkt att frysa in!

LYCKA TILL! ♡