BLOGGEN HAR FLYTTAT – NY BLOGGADRESS

Hej fina vänner!

NU HAR MIN BLOGG FLYTTAT TILL EN NY (helt egen) SAJT SOM NI HITTAR HÄR! FÖLJ GÄRNA MED DIT! 

nya sajten kommer ni, som vanligt att få uppdateringar flera gånger i veckan med nya recept. Men där finner ni också Frida Web-tv som ännu är Youtube (kommer att utvecklas), funktioner för att skriva ut mina recept, webshop och mycket mer! Ser fram emot att ses där!! Stor kram. ♥

Vegansk Kladdkaka med oreofrosting

Vegansk Kladdkaka med oreofrosting som smakar av vanilj. Så ljuvligt god! Ni bara måste prova denna – vegan eller ej!!

Kladdkakan blir allra godast om den får bakas en dag i förväg för att sedan stå till sig i kylskåpet över natten. Då blir den perfekt kladdig rakt igenom och lite härligt seg.

TIPS: 
Glutenfritt: Byt vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix och byt kakorna mot glutenfritt alternativ.

Vegansk kladdkaka med oreofrosting, 10 bitar:

Kladdkaka: 
130 g mjölkfritt margarin
1 dl havregrädde
3 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Oreofrosting:
150 g växtbaserad cream cheese
3 dl växtbaserad vispgrädde
0.75 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
10 oreokakor

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme.
  2. Smöra och bröa en form på 22 cm, gärna en form med löstagbar kant.
  3. Smält margaringet i en stor kastrull, tag av från värmen och tillsätt havregrädde. Rör ner resterande ingredienser och arbeta ihop en klumpfri smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 22 minuter. Kakan ska ”vobbla” lite i mitten när den är klar.
  5. Tag ut och låt svalna innan du ställer kakan i kylskåpet.
  6. Frosting: Vispa alla ingredienser utom kakorna till ett fast fluff – använd gärna elvisp.
  7. Hacka oreokakorna och vänd ner dem i frostingen – spara lite smul till garnering.
  8. Bred frostingen på kladdkakan innan servering.

Hoppas att det ska smaka! ♥

Pinocchiotårta med blåbär

Pinocchiotårta med blåbär. En av sommarens godaste tårtor i höstkostym. Ljuvligt gott med saftig sockerkaka, frasig maräng och lättvispad grädde. Och såklart en himla massa blåbär.

Jag valde att endast göra en botten till denna tårta. Det blev alldeles lagom faktiskt. Men önskar du att ha två bottnar så dubblar du receptet och tar fram en extra form, inga konstigheter.

Pinocchiotårta, 6-8 bitar:

Sockerkaka:
50 g rumsvarmt smör
0.5 dl strösocker
3 äggulor
3 msk mjölk
1.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver

Maräng:
3 äggvitor
1.5 dl strösocker
1 dl mandelspån

Fyllning: 
3 dl vispgrädde
300 g blåbär
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 150°c och klä en form (24 cm ø) med bakplåtspapper i botten och runt kanten.
  2. Sockerkaka: Vispa smör och strösocker krämigt. Tillsätt sedan äggulorna (spara vitorna till marängen) en i taget, rör ihop. Tillsätt mjölk, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop en klumpfri smet och bred ut den i formen, låt stå.
  3. Vispa upp äggvitorna till ett fast fluff, tillsätt sedan strösocker i omgångar under konstant vispning. Vispa till en fluffig och blank maräng.
  4. Bred ut marängsmeten över tårtbotten och strö till sist över mandelspån.
  5. Grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen i ca. 25-30 minuter – tills marängen blivit fint gyllene, tag ut och låt svalna helt.
  6. Fyllning: Vispa grädden och mosa hälften av blåbären. Rör ner de mosade bären i grädden tillsammans med vaniljsocker. Bred fyllningen på tårtbotten och toppa med resterande blåbär och ev. lite mandelspån.

Hoppas att ni ska gilla tårtan! ♥