Veckans bakverk 8 – Påsk

Påskdessert
Veckans bakverk 8 – Påsk!

Hej fina bak-vänner!
Idag börjar Veckans bakverk – omgång nummer 8! Så roligt att detta rullar på så bra, visst? Jag är glad för att ni gillar detta, för det gör jag också. Och denna vecka ska vi baka något Påskigt. Du behöver såklart inte fira högtiden påsk för att vara med, för vi ska inte nödvändigtvis knåda kycklingar av sockerpasta (även om det ju är så fint?). Vi ska bara baka något fräscht och gott att mumsa på i helgen, påsk eller ej. Jag kommer att kalla det för Påsk iom att jag vet att ni är många som kommer att baka lite extra inför den kommande helgen. Välj fritt vad du vill baka som du känner är lite vårigt och ”påskigt”. Sedan kommer jag att i vanlig ordning reposta samtliga av era bilder på min instagram på söndag. Så roligt!

Glöm inte att publicera era bilder på Instagram där ni taggar:

#veckansbakverk1 #bakamedfrida & @bakamedfrida

Ni hittar mig HÄR på instagram! 

Lycka till med veckans bakverk! Jag ser så mycket fram emot att få se era påskbakverk! ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Dammsugare med smak av citron

dammsugare_citron6
Citrondammsugare, ja alltså dammsugare med smak av citron. Inte punschrulle, inte arraksrulle utan en helt galet god liten munsbit med smak av citron och vit choklad. Jag tänker mig en lite piffigare variant av dammsugaren. Som passar perfekt till påsk, inte sant?

dammsugare_citron3
Jag tyckte att det var så himla fint att klä dessa dammsugare i gul marsipan i och med att smaken inuti är fräsch av citrus, som ju även den faktiskt är gul. Det gör att man kan ana smaken innan man hunnit stoppat in en liten godbit i munnen. Och på tal om smak, citron och vit choklad – hur ljuvligt gott är inte det ihop? Älskar!

TIPS:
* Dammsugarna går utmärkt att frysa in i tätslutande burk med lock.
* Kakor du kan använda är småkakor såväl som mjuka kakor.
* Förvara dina dammsugare i en tätslutande kakburk med lock i kylskåpet.

Citrondammsugare, 30 st:

Ingredienser:
1 l kaksmulor – jag använder citronsockerkaka
100 g färskost
skal från 1 citron
2 msk citronsaft
400 g gul marsipan
100 g vit choklad
strössel

Gör så här:
1. Vispa kaksmulor, färskost, citronskal- och saft till en smidig deg som enkelt kan rullas till en boll (testa med en liten bit deg).
2. Stjälp upp degen på ett bakplåtspapper och dela i 3 delar. Rulla varje del till en lång rulle. Låt kylas i kylskåpet i 10 minuter.
3. Kavla ut marsipanen på ett bakplåtspapper och tag sedan fram kakrullarna ur kylskåpet. Rulla in rullarna i marsipanen. Skarven nedåt.
4. Ställ i kylskåpet och låt stå där tills du smält chokladen.
5. Dela de kylda rullarna i lagom breda bitar, du bestämmer själv. Doppa sedan ändarna i choklad och lägg på ett bakplåtspapper, toppa med lite strössel och låt stelna i kylskåp.

dammsugare_citron1
Hoppas att det ska smaka. ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..

Citronsockerkaka

Citronsockerkaka1
Citronsockerkaka, ni vet en sådan klassiker som de flesta av oss alldeles säkert har ätit hemma hos farmor eller mormor. Inte sant? Jag älskar citronkaka och bakar den gärna om vi ska ut på picknick eller andra äventyr som kräver sitt fika. Den är enkel att baka, det går superfort att vispa ihop den och sedan sköter den sig fint i ugnen. Underbart om ni frågar mig!

Citronsockerkaka
Ser ni hur saftig denna kaka är? Den blir verkligen lika saftig varje gång. För vem önskar egentligen en torr sockerkaka? Det gör nog ingen, och här finns ingen risk!

Citronsockerkaka, 10 bitar:

Ingredienser:
75 g smör
1 dl standardmjölk
3 ägg
2 dl strösocker
2 citroner – rivet skal
2 msk pressad citron
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°c och placera ett galler eller en plåt på nedersta falsen.
  2. Smöra och bröa en form, 22 cm. Låt stå åt sidan.
  3. Smält smör och mjölk i en kastrull på låg värme, låt stå.
  4. Vispa upp ägg och strösocker vitt och fluffigt med elvisp eller kraftigt för hand. Tillsätt smörblandningen samt citronskal- och saft, rör ihop.
  5. Vänd ner de torra ingredienserna och arbeta ihop en klumpfri smet.
  6. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. 35-40 minuter, stickan ska vara torr när kakan är klar. Tag ut och låt svalna innan du lossar kakan från formen.

Citronsockerkaka3
Hoppas att det ska smaka! ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..