ANNONS

Pavlova med citron och bär – Ur baka i långpanna deluxe

/

För mig är pavlovan en riktig klassiker. En marängtårta som räcker till många och smakar som en sommardröm. Du kan byta lemon curd mot till exempel vaniljkräm eller chokladkräm, och bären mot frukt. Det går att variera denna tårta i det oändliga, använd bara detta recept som en grund och gör din egen variant. 

Foto: Helén Pe

Receptet är från min senaste bakbok ”Baka i långpanna deluxe” som du kan köpa här (reklam).

Pavlova med citron & bär, 25-30 bitar:

Maräng: 

8 äggvitor
4 dl strösocker
3 dl kokos, rostad
2 tsk majsstärkelse

Topping:

4 dl lemon curd
5 dl grädde
600 g blandade bär, färska (t.ex. hallon, vinbär, blåbär, björnbär, jordgubbar)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader och klä en långpanna (40×30 cm) med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitan till ett fast skum med en elvisp eller i en köksassistent.
  3. Tillsätt socker lite i taget och fortsätt vispa till en blank maräng utan sockerkristaller. Rör ner kokos och majsstärkelse.
  4. Klicka ut marängen i pannan och bred ut den slarvigt över hela ytan. Sätt in långpannan i mitten av ugnen och sänk värmen till 125 grader. Grädda i cirka 1,5 timme och stäng sedan av ugnen. Låt marängen stå kvar i ugnen tills den kallnat helt.
  5. Lägg upp den bakade marängen på ett serveringsfat och bred sedan på lemon curd. Vispa grädden lätt och bred på den. Toppa med färska bär.

Hoppas att det ska smaka! ♥

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Baka med Jordgubbar – 12 härliga recept

/
Nu när det säljs Jordgubbar billigt i nästan varje gatuhörn så tycker jag att det är på sin plats med ett inlägg där ni får en massa inspiration på vad ni kan göra med era gubbar! Kanske hittar du en ny favorit? Tipsa gärna om vad du brukar göra med jordgubbar här i kommentarsfältet så kan vi alla inspirera och inspireras.

jordgubbstarta_med_vaniljkram2
En klassisk gräddtårta med jordgubbar slår aldrig fel. Denna med vaniljkräm, jordgubbssylt, färska jordgubbar och grädde går inte av för hackor, det är ett som är säkert.

fransk_jordgubbskaka5
Fransk Jordgubbskaka. En riktigt saftig kaka fyll med jordgubbar, som toppas med grädde och lite extra jordbubbar. För visst kan det inte bli för mycket av våra goda gubbar?

Jordgubbssaft
Hemkokt jordgubbssaft som på mormors tid. Att koka saft är perfekt när du har mycket jordgubbar. Och så lyxen i höst och vinter att kunna plocka fram en flaska hemkokt jordgubbssaft. Som sommar på en flaska.

Marangtarta_mandel5
Mandelmarängtårta med grädde och jordgubbar. En tårta som egentligen inte behöver någon vidare förklaring faktiskt. Bara baka denna! Den är drömgod.

Jordgubbskladdkaka. En favoritkladdis helt klart, kanske sommarens godaste? Med lite lättvispad grädde blir det en riktig 10-poängare.

Himmelsk Jordgubbstårta i glas
Jordgubbstårta i burk. Hur bra är detta att ta med på en picknick? Fyll burkarna med tårtbotten i smul och fyllning, skruva sedan på ett lock och stoppa ner i kylväskan. Sedan är det bara att mumsa på tårta när ni sitter i solen på stranden.

Jordgubbssylt recept strösocker
Hemkokt jordgubbssylt som är alldeles galet god att breda på våfflor, pannkakor eller tillsätta i frukostgröten. Också en lyx att plocka fram till vintern.

Himmelsk jordgubbstårta. Ja, för vad vore ett jordgubbsinlägg utan ett tips om min paradtårta? Denna bakas dagligen runtom i vårt avlånga land och inget gör mig så glad som när jag ser er baka just denna tårta. Det är den godaste tårtan i hela universum om ni frågar mig.

marangsviss2
Marängsviss med jordgubbar. Att något så enkelt också kan vara så himla gott. Du gör denna dessert på nolltid och glädjer alla gästerna med råge.

Marangrulltarta_jordgubb
Marängrulltårta med grädde och jordgubbar. Detta är min godaste rullis! Frasig, seg och med ljuvligt god och somrig fyllning. Enkel att baka är den också, och uppskattas av både stora och små.

Isglass med jordgubb
Jordgubbsisglass. Denna ljuvligt goda och svalkande glass gör du enkelt på endast 4 ingredienser. Den blir snabbt en ny favorit hos samtliga familjemedlemmar som gillar jordgubbar. Prova, vetja!

Kladdkakebollar med jordgubbsgömma. Bara prova dessa. De är så himla himla goda!

Hoppas att ni fått lite ny inspiration nu! Kanske provar du något redan i helgen? Själv ska jag baka en tårta i helgen. Det står mellan min himmelska jordgubbstårta och min goda mandelmarängtårta med grädde och jordgubbar. Vad det blir kan ni se på min instagram. Kram på er, ha en fin helg!

0
15

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Sega Kanelbullecookies

/

Sega_Kanelbullecookies
Sega Kanelbullecookies. Tänk er en chocolate chip cookies i konsistens, men utan choklad och med kanel och pärlsocker istället. På riktigt – de smakar kanelbulle! SÅ galet gott. Och så är de enkla att baka också, hur bra?

Sega_Kanelbullecookies1
Kolla hur sega de är. Ja, dessa blev helt klart nya favoriter med detsamma när jag smakade en kaka i morse. Otroligt gott, de gick åt i ett nafs när jag bjöd på fika. Receptet är i grunden mina chocolate chip cookies.

Kanelbullecookies, 24 st:

Ingredienser:
220 g smör
3 dl brun farin strö
1 dl strösocker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
5.75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl pärlsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°c och klä två plåtar med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
  2. Smält smöret, låt svalna en aning och rör ihop det med farinsocker, strösocker, kanel och kardemumma. Tillsätt sedan ägg och vaniljsocker, vispa till en slät smet.
  3. Tillsätt de torra ingredienserna i smeten (ej pärlsocker) och arbeta ihop en tjock och klibbig deg.
  4. Dela degen i 24 jämnstora bollar. Lägg på plåtarna, platta till lätt och toppa med pärlsocker och eventuellt lite mer kanel.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna helt innan du lyfter dem från plåten.

Sega_Kanelbullecookies5
Hoppas att det ska smaka. ♥

0
27

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00