ANNONS

Vegansk Kladdkaka med oreofrosting

/

Kladdkaka_oreofrosting1
Vegansk Kladdkaka med oreofrosting som smakar av vanilj. Så ljuvligt god! Ni bara måste prova denna – vegan eller ej!!

Kladdkaka_oreofrosting3
Kladdkakan blir allra godast om den får bakas en dag i förväg för att sedan stå till sig i kylskåpet över natten. Då blir den perfekt kladdig rakt igenom och lite härligt seg.

TIPS: 
Glutenfritt: Byt vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix och byt kakorna mot glutenfritt alternativ.

Vegansk kladdkaka med oreofrosting, 10 bitar:

Kladdkaka: 
130 g mjölkfritt margarin
1 dl havregrädde
3 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Oreofrosting:
150 g växtbaserad cream cheese
3 dl växtbaserad vispgrädde
0.75 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
10 oreokakor

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175°c över/undervärme.
  2. Smöra och bröa en form på 22 cm, gärna en form med löstagbar kant.
  3. Smält margaringet i en stor kastrull, tag av från värmen och tillsätt havremjölken. Rör ner resterande ingredienser och arbeta ihop en klumpfri smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 22 minuter. Kakan ska ”vobbla” lite i mitten när den är klar.
  5. Tag ut och låt svalna innan du ställer kakan i kylskåpet.
  6. Frosting: Vispa alla ingredienser utom kakorna till ett fast fluff – använd gärna elvisp.
  7. Hacka oreokakorna och vänd ner dem i frostingen – spara lite smul till garnering.
  8. Bred frostingen på kladdkakan innan servering.

Kladdkaka_oreofrosting2
Hoppas att det ska smaka! ♥

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vegansk Bolognese

/

Vegansk_bolognese1
Vegansk Bolognese. En pastarätt som alltid går hem, hos såväl stora som små. Och denna går hem även hos de som ”ratar” vego, tro mig när jag säger att de jag bjudit på vegobolognese inte ens vet om att det varit just vego.

Vegansk_bolognese2
Jag har en paprika i min bolognese också för extra textur och lite extra god smak. Den kan ni skippa om ni önskar.

Vegansk Bolognese, 4 port:

Ingredienser:
spaghetti för 4
2 msk olivolja
400 g vegansk färs (jag använder anamma)
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 röd paprika
2 tsk torkad oregano
2 tsk torkad basilika
3 msk tomatpuré
1 tsk strösocker
400 g krossade tomater
2 dl matlagningsvin – rött eller vitt
2 grönsaksbuljongtärningar
salt och svartpeppar efter smak
1/2 kruka basilika

Gör så här:

  1.  Hetta upp olivolja i en gryta på medelhög värme.
  2. Fräs färsen tills den fått lite färg.
  3. Finhacka gul lök och vitlök, tillsätt i grytan och fräs på tills löken blivit mjuk – den ska inte få färg. Riv morot grovt och strimla paprika, rör ner i grytan.
  4. Tillsätt oregano, basilika, tomatpuré och strösocker. Rör ner krossade tomater och matlagningsvin. Lägg i buljongtärningarna och rör om tills de löst sig.
  5. Låt puttra under lock på svag värme i 1 h.
    Koka pasta lagom till såsen är klar.
    Smaka av med salt och peppar och servera med färsk basilika och eventuellt lite vegansk parmesan.

Vegansk_bolognese3
Hoppas att det ska smaka. ♥

0
5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Pinocchiotårta med blåbär

/

Pinocchiotarta_blabar
Pinocchiotårta med blåbär. En av sommarens godaste tårtor i höstkostym. Ljuvligt gott med saftig sockerkaka, frasig maräng och lättvispad grädde. Och såklart en himla massa blåbär.

Pinocchiotarta_blabar1
Jag valde att endast göra en botten till denna tårta. Det blev alldeles lagom faktiskt. Men önskar du att ha två bottnar så dubblar du receptet och tar fram en extra form, inga konstigheter.

Pinocchiotårta, 6-8 bitar:

Sockerkaka:
50 g rumsvarmt smör
0.5 dl strösocker
3 äggulor
3 msk mjölk
1.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver

Maräng:
3 äggvitor
1.5 dl strösocker
1 dl mandelspån

Fyllning: 
3 dl vispgrädde
300 g blåbär
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 150°c och klä en form (24 cm ø) med bakplåtspapper i botten och runt kanten.
  2. Sockerkaka: Vispa smör och strösocker krämigt. Tillsätt sedan äggulorna (spara vitorna till marängen) en i taget, rör ihop. Tillsätt mjölk, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Arbeta ihop en klumpfri smet och bred ut den i formen, låt stå.
  3. Vispa upp äggvitorna till ett fast fluff, tillsätt sedan strösocker i omgångar under konstant vispning. Vispa till en fluffig och blank maräng.
  4. Bred ut marängsmeten över tårtbotten och strö till sist över mandelspån.
  5. Grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen i ca. 25-30 minuter – tills marängen blivit fint gyllene, tag ut och låt svalna helt.
  6. Fyllning: Vispa grädden och mosa hälften av blåbären. Rör ner de mosade bären i grädden tillsammans med vaniljsocker. Bred fyllningen på tårtbotten och toppa med resterande blåbär och ev. lite mandelspån.

Pinocchiotarta_blabar5
Hoppas att ni ska gilla tårtan! ♥

0
28

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00