Fräscht lyxig helgmat

Här kommer receptet på vansinnigt god halstrad tonfisk.

_MG_6310
FullSizeRender kopia 6
_MG_6326
_MG_5804

I .veckan lagade jag mat med Leila Lindholm. Det här receptet måste jag bara dela med mig av. Det är snabbt, enkelt, nyttigt och lyxigt. Perfekt bjudmat så här på lördagen. Se bara till att hitta bra tonfisk, sen är det lätt som en plätt.

Halstrad tonfisk-sashimi med avokadosallad (4 portioner)

500 g färsk tonfisk (av sushikvalitet)

100 g pinjenötter

4 avokado

1 kruka koriander

5 droppar sesamolja

Flingsalt, svartpeppar från kvarn och olivolja

DRESSING: Blanda ihop 0,5 dl japansk soja,  saft av 1 citron, 0,5 jalapeño. Gnid in tonfisken i lite olivolja och krydda med flingsalt och svart- peppar. Hetta upp en stekpanna och halstra tonfisken hastigt i pannan så att den precis bara får lite stekyta runt om (den ska fortfarande vara helt rå inuti). Skiva tonfisken så tunt som möjligt och lägg ut skivorna på ett serveringsfat. Rosta pinjenötterna med lite flingsalt i en het stekpanna. Tärna avokadon och blanda den med pinjenötter och grovt hackad koriander, smaksätt med salt, svartpeppar och sesamolja. Skiva jalapeñon lövtunt. Blanda samman soja och citronsaft och skeda det över fisken. Strö över tunt skivad jalapeño.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..