Fräsch soppa à la Leila

I kväll tittar vi på kockarnas kamp. Jag hejar på Leila.

FullSizeRender kopia 5

Jag vet att hon har det kämpigt, motståndet är jättetufft. Förra veckan var det Leila som stod för menyn i det mysiga mellanspelet utom  tävlan. Hon bjöd på bästa bjudmenyn man kan tänka sig. Synd att inte det var ett tävlingsmoment. Jag lagar hennes supergoda kalla soppa ikväll och bänkar mig framför tv:n.

Kall gurksopp på kokosmjölk med räkor och mynta

1,5  gurka

1 burk (400 ml) kokosmjölk

3 dl naturell lättyoghurt

3 kvistar mynta

Flingsalt och svartpeppar från kvarn

Topping:

400 g färska räkor, skalade 1⁄4 klyfta vitlök

Skal och saft aven halv limefrukt

1 tsk hela kumminfrön

1. Skala och tärna gurkan.

2. Mixa 1 hel gurka (spara halvan) med kokosmjölk, yoghurt och finhackad mynta till en slät soppa. Salta, peppra och smaka av.

3. Ställ in soppan i kylen så den blir riktigt kall.
4. Blanda räkorna med den resterande tärnade gurkan, riven vitlök, limeskal och limesaft. 5. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna.

6. Häll upp soppan i djupa tallrikar, toppa med räkblandningen och strö över lite kumminfrön. Garnera med koriander.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..