I kväll tittar vi på kockarnas kamp. Jag hejar på Leila.
Jag vet att hon har det kämpigt, motståndet är jättetufft. Förra veckan var det Leila som stod för menyn i det mysiga mellanspelet utom tävlan. Hon bjöd på bästa bjudmenyn man kan tänka sig. Synd att inte det var ett tävlingsmoment. Jag lagar hennes supergoda kalla soppa ikväll och bänkar mig framför tv:n.
Kall gurksopp på kokosmjölk med räkor och mynta
1,5 gurka
1 burk (400 ml) kokosmjölk
3 dl naturell lättyoghurt
3 kvistar mynta
Flingsalt och svartpeppar från kvarn
Topping:
400 g färska räkor, skalade 1⁄4 klyfta vitlök
Skal och saft aven halv limefrukt
1 tsk hela kumminfrön
1. Skala och tärna gurkan.
2. Mixa 1 hel gurka (spara halvan) med kokosmjölk, yoghurt och finhackad mynta till en slät soppa. Salta, peppra och smaka av.
3. Ställ in soppan i kylen så den blir riktigt kall.
4. Blanda räkorna med den resterande tärnade gurkan, riven vitlök, limeskal och limesaft. 5. Rosta kumminfröna i en torr stekpanna.
6. Häll upp soppan i djupa tallrikar, toppa med räkblandningen och strö över lite kumminfrön. Garnera med koriander.