En minnesvärd omslagsplåtning för ett modemagasin

När svenska ELLE fyllde 10 år ville vi göra ett extra fint omslag.

iza
(Jag var Art Director på ELLE under många år innan jag började jobba med mat.) Så när vi skulle plåta jubileumsomslaget på ELLE drog jag ihop bästa teamet, stylist Lisa Lindqvister och numera avlidna fotografen Robert Nettarp för att åka till New York och fotografera Izabella Scorupco. Redan när vi mellanlandade med lågprisflyget i Reykjavik tappade stylisten bort sina resehandlingar och höll på att missa anslutningsflyget. I sista sekund hittades de av en städerska på flygplatsen. Vi hade planerat dåligt så vi fick jetlaggade ta oss direkt från flygplatsen till studion. Jag fick till råga på allt en akut ögoninfektion under flygningen, men gulliga Robban skaffade mig en piratlapp. Så med piratlapp för ena ögat försökte jag hålla ihop det här galna gänget. Men vi lyckades i alla fall få en (1) fin bild på Izabella iförd vacker (men för trång) fjärilsprydd Dolce&Gabbana klänning. Efter fotograferingen åkte vi till flygplatsen där taxichauffören körde iväg med fotografens bagage, innehållande även hans pass och biljett. Som tur var hade han filmrullarna i byxfickan, och inte i väskan som försvann. Så jag åkte hem till Sverige med filmrullar men utan fotograf. Omslaget prydde stortavlor runt om på stan och en enorm förstoring satt för övrigt i vår entré i våra gamla lokaler på St Eriksplan under många, många år. Det är nu 18 år sedan, men jag tycker fortfarande att bilden är fin. Och ett minne över en av våra allra bästa fotografer.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..