ANNONS

Chevrémousse med honungskarameliserade valnötter och ugnsbakade päron

/

Dessert

,

Recept

,

Gillar ni Chevréost så måste ni testa denna underbara och enkla receptet! Förbered allt och servera precis innan! Sött, salt, knaprigt och krämigt.. Jaa, ni fattar.

DANIEL_LAKATOSZ

Thomas Hjertén

Foto: Thomas Hjertén

4-6 portioner
30 minuter

Chevrecremé
250 g chevréost
200 g Philadelfia
2 dl vispgrädde
2 msk flytande honung

Honungsglacerade valnötter
1 dl flytande honung
100 g valnötter

Ugnsbakade päron
2 päron
½ dl strösocker

Garnering
Rosmarin

Gör så här
Skär bort skalet på chevréosten och lägg själva osten ”innehållet” i en skål. Tillsätt Philadelfiaost och mixa slätt.
Dra cremén igenom en sil i en annan bunke. Tillsätt vispgrädde och honung. Vispa till en fluffig cremé, Lägg över i en spritspåse och lägg i kylen tills allt det andra förbereds.

Värm upp honung i en kastull och tillsätt valnötterna. Rör om väl under uppvärmning i ca 5 minuter. Häll ut allt på ett bakplåtspapper och låt svalna.Värm ugnen till 200 grader.


Skölj och torka päronen. Dela de i ganska tjocka klyftor. Lägg bakplåtspapper i botten på en ugnssäker form och lägg på päronklyftorna. Strö på socker och baka av i ugnen i ca 10-15 minuter tills päronen känns mjuka men har en kära i mitten.

Spritsa upp chevrécremén i ett önskat glas. Lägg på valnötter, päronklyftor och garnera med rosmarinkvist.

Såååå gott!

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Gratinerad löksoppa

/

Fransk gratinerad löksoppa, brukar ni laga det? Enligt mig en av dom godaste comfort-food sopporna som finns =) Krispiga, smöriga krutonger och en massa riven Comté ost.. Smakexplosion! Ni måste prova! Här kommer receptet

löksoppa

Charlotte Gawell

45 m

Löksoppan
3 gul lök
1 msk neutral olja
20 g smör
1 ½ dl vitt torrt vin (gärna savignon blanc)
1 l vatten
1 dl oxfond på flaska
½ kruka timjan
½ kruka rosmarin
½ dl cognac
salt
svartpeppar

Gör så härSkala och dela på löken. Skär i lagom tunna skivor. Ta en medelstor kastrull och ha i olja och smör. Ha i löken och stek tills löken börjar karameliseras. När löken har fått en fin färg då ska vinet i, rör om ordentligt så alla smaker från kastrullens botten kommer med. Låt det stekas ytterligare i 5 minuter på medelvärme. Blanda kokhett vatten och koncetrerad oxfond och häll på löken. Rör om ordentligt. Ta timjan och rosmarin och knyt ihop dem med köksgarn och lägg i soppan så den får kokas med. Ha i cognac och låt puttra på spisen ca 30 minuter utan lock. Smaka av under tiden och ge soppan kärlek.

Om soppan blir för intensiv i smaken kan lite vatten tilläggas. Smaka av med salt och peppar.

Smörstekt surdegsbröd

4 skivor surdegsbröd
50 g smör
½ vitlökshuvud
180 g comteost

Sätt ugnen på 250 grader.

Skär ut fyra st ganska tunna skivor surdegsbröd. Ha smöret i en stekpanna och stek brödskivorna på medelvärme tills gyllenebruna. Lägg på hushållspapper och låt rinna av. Ta vitlöken och gnid in i brödet så brödet får en härlig vitlökssmak.

Förbered 4 små ugnssäkra formar/grytor/tallrikar med löksoppa, Skär de smörstekta brödskivorna så dem passar formen och placera över löksoppan. Riv över en massa ost. Gratinera i ugnen tills osten fått en fin färg och servera direkt.

BON APPETIT!

Kram / D

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Pad Thai Gai: Risnudelwok med kyckling & grönsaker

/
IMG_4637

3-4 personer
20-30 minuter

Sås
1 1/2 msk fisksås
1 1/2 msk japansk soja
1 1/2 dl vatten
1/2 dl ostronsås
Juice av 1/2 lime
2 msk palmsocker eller strösocker
1/2 röd chili, finhackad
1/2 msk sesamfrön, rostade
1 msk koriander, finhackad

Ingredienser
165 g risnudlar (gärna breda)
2 kycklingfiléer
3 msk matolja eller rapsolja
1 gul lök, strimlad
2 vitlöksklyftor, finhackad
1 morot, riven
50 g mungbönor

Övrigt 
Jordnötter, krossade (kan uteslutas vid allergi)
Vårlök, finstrimlat
Limeklyftor
Koriander

Gör så här


Börja med såsen. Häll alla ingredienser i en skål, (skrapa bort kärnorna från chilin om du ej vill ha hetta) blanda ordentligt och ställ åt sidan. (Tänk på att även om du följer detta recept är det viktigt att du smakar av ordentligt då olika märken av tex fisksås eller ostronsås smakar olika)


Häll kokhett vatten över risnudlarna och låt stå i ca 5 minuter. Skölj med kallt vatten, ställ åt sidan och låt rinna av.


Skär kycklingen i mindre bitar och stek i olja på medelhög värme tills de börjar få en fin färg. Ha i lök och vitlök och låt stekas med kycklingen i nån minut tills löken har mjuknat en aning. Lägg i morot och mungbönor.

Låt stekas i nån minut och lägg i risnudlarna. Häll i såsen och låt nudlarna få kokas ett tag i såsen eller tills såsen har tjocknat/reducerat en aning. Servera på tallrikar. Strö på lite jordnötter och garnera med vårlök, limeklyftor och koriander.

Same same but different 🙂

Kram/Daniel

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00