Chokladbollar med Geishafluff

Hurra, idag är det chokladbollens dag! Mitt flöde på Instagram har verkligen svämmat över av chokladbollar idag och jag tycker det är så härligt! Detta underbart goda bakverk som älskas av båda små och stora, var nog bland det första jag lärde mig att baka själv. Det jag gillar också är att man kan variera smaken på den väldigt mycket, och här på bloggen så hittar du flera olika recept på chokladbollar. Denna gången provade jag att göra chokladbollar med Geishafluff. Tänkte att det skulle vara gott med krämiga chokladbollar med en god nougatsmak, och det var det så prova du också! Glad Chokladbollens dag!

Geishafluff
150 g Geisha
1 1/2 dl vispgrädde

Chokladbollar
150 g rumsvarmt smör
7 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
3 msk O’boy
1 tsk vaniljsocker

Garnering
kokosflingor

Börja med att göra Geishafluff då den ska stå i kylen några timmar. Värm upp grädden utan att låta den koka. Hacka Geisha i mindre bitar och häll i grädden. Rör om tills all choklad har smält helt. Ställ i kylen minst 5 timmar, gärna över natten. När grädden är helt kall, vispa upp den med en elvisp så den är fluffig och blanda sedan ihop med smöret. Mixa havregrynen lite lätt så att de blir lite mindre. Häll grynen över Geishablandningen och blanda i resterande ingredienser. Om smeten känns för mjuk för att rulla, ställ in den i kylen en stund för att stelna. Rulla till bollar och rulla sedan i kokos.