Spritsbar färskostfrosting

Denna färskostfrosting är väldigt god att täcka tårtor med och passar bra för dem som inte gillar vanliga smörkrämer. Jag har minska mängden florsocker lite, så vill du ha den sötare så kan öka upp mängden något. Färskostfrostingen är dessutom spritsbar så den funkar utmärkt att ha på muffins och cupcakes. En sats räcker att täcka en tårta på 24 cm i diameter, och den går utmärkt att färga – gärna med en geléfärg som inte ändrar konsistensen något. Ska du täcka en tårta så rekommenderar jag att använda den direkt när den är klar, då den är mjuk och lättarbetad. Känner du att den är för mjuk för att spritsa så kan man ställa in den i kylen en stund så att krämen stelnar till något. Då krämen stelnar till i kylen så måste ta fram tårtan eller bakverken i tid så att den hinner mjukna till servering.

Färskostfrosting
150 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker (eller efter smak)
2 msk vaniljsocker
300 g Philadelphiaost

Lägg smöret i en bunke. Sikta ner florsocker och vispa sedan ihop blandningen tills den är fluffig och krämig. Häll i vaniljsocker och vispa sedan ner Philadelphiaosten. Färga eventuellt frostingen.