ANNONS

Skumbollar på Choco Moment

/
Skumbollar på Choco Moment

Om ni har hängt här på min blogg ett tag så har ni nog förstått att jag gillar skumbollar! Jag provar gärna olika varianter på mina skumbollar,  en del med fyllning och en del utan, och jag byter gärna ut det klassiska rånet man har i botten mot annat gott. Här har jag använt Marabous Choco Moment som är chokladfyllda rån. Blev som de klassiska skumbollarna fast med extra crunch och chokladsmak, supergott!

Skumbollar på Choco Moment 1

Botten
2 paket Marabou Choco Moment

Skumfyllning
2 st gelatinblad
3/4 dl vatten
1 dl glykos
2 1/2 dl strösocker
5 stora äggvitor
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Garnering
200 g choklad
lite neutral olja, t.ex. rapsolja
kokosflingor

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Koka vatten, glykos och socker i en kastrull till 116 grader. Vispa under tiden äggvitorna med 2 msk socker till ett fast skum. Vispa i hög hastighet samtidigt som den varma sockerlagen hälls över äggvitorna i en tunn stråle. Fortsätt vispa tills marängen känns ljummen och fast. Smält gelatinbladen i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och blanda i lite av marängen och vänd sedan ner allt i resterande marängsmet. Blanda väl. Smaksätt med vaniljsocker. Häll marängsmeten i en spritspåse och spritsa skumfyllningen på kakorna. Ställ skumbollarna i frysen 30-60 min så blir det lättare att sedan doppa dem i chokladen (alternativt låta de stå i rumstemperatur tills ytan har torkat och inte känns kladdig längre). Smält chokladen till garneringen och rör sedan i lite olja för att göra chokladen mer lättarbetad. Doppa skumbollarna i chokladen, strö på kokos och låt chokladen stelna.

Skumbollar på Choco Moment 2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00