ANNONS

Kokostoppar med salt kola

/
Kolafyllda kokostoppar

I förra veckan visade de Hela England bakar på tv och i det avsnittet bakade de fyllda kokoskakor. Kom att tänka på mina tidigare recept som jag gjort med kokostoppar där jag fyllt dem med t.ex. Nutella eller Dumle och Center. Jag hade då även en idé om att göra en variant med salted caramel. Nu när jag såg avsnittet på tv så blev jag påmind om att jag fortfarande inte gjort min variant med kolafyllda kokostoppar. Från början hade jag nog tänkt göra en hemmagjord kola, men nu gjorde jag det lätt för mig genom att använda Werther’s mjuka kola. Jag tycker de har väldigt god smak och har en bra konsistens som funkar bra i bakning. Självklart strödde jag på lite flingsalt på kolan! Jag har på mina senaste inlägg förstått att just recept med salt kola är något ni gillar, så här kommer ett till!

Kolafyllda kokostoppar 1

Kokostoppar, ca 16 st
50 g smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
200 g kokosflingor

Fyllning
16 st Werther’s mjuka kola
flingsalt (kan uteslutas)

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kokosflingor och det smälta smöret. Låt smeten svälla en stund. Ta en matsked ungefär och tryck ut i handen, lägg i en kola (tryck gärna ihop kolan till en boll) och strö på lite flingsalt över kolan. Forma smeten till en boll runt kolan och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Låt de svalna något innan de flyttas.

Kolafyllda kokostoppar 2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00