ANNONS

Fattiga riddare med japanskt mjölkbröd

/
Fattiga riddare med japanskt mjölkbröd

För ett tag sedan gjorde jag ett japanskt mjölkbröd som heter Hokkaido. Ett riktigt fluffigt och mjukt bröd som passar utmärkt på frukostbordet. Jag fick en liten bit över och tänkte att det blir perfekt att prova på att göra amerikanska fattiga riddare, eller så kallade french toast. Jag delade brödet i tjocka skivor och tycker de blev riktigt bra, då de behöll lite av fluffigheten. Väldigt gott att servera till helgfrukosten eller brunchen med lite lönnsirap och färska bär tycker jag. Funkar utmärkt att ha en klick grädde till också, eller en god hasselnötskräm istället för lönnsirap. Är du sugen på fattiga riddare men inte orkar göra ett japanskt mjölkbröd så går det utmärkt att byta ut det mot ett annat vitt bröd, t.ex är briochebröd väldigt gott att använda.

Fattiga riddare med japanskt mjölkbröd 1

Fattiga riddare, 4-6 st
2 ägg
1 dl mjölk
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mald kanel
1 nypa salt
4-6 skivor japanskt mjölkbröd (eller annat vitt bröd)

Förslag till servering
lönnsirap
färska bär
hasselnötskräm
vispad grädde

Vispa ihop alla ingredienserna och doppa brödskivorna i äggblandningen.  Stek skivorna på medelvärme i en stekpanna med smör, tills de fått en gyllenbrun färg på båda sidorna.

Fattiga riddare med japanskt mjölkbröd 2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00