ANNONS

Påskdessert – Ägglikörpannacotta

/

Påskdessert - Ägglikörpannacotta

Så var det då äntligen påskafton! Här skiner solen idag och vi har haft ett riktigt härligt väder, även om det har varit rätt blåsigt. Nu inför påsk ville jag prova att göra en påskdessert som jag inte gjort tidigare, och kom då på att jag skulle kunna göra en ägglikörpannacotta. Min svägerska älskar ägglikör och jag provade att göra en ägglikörglass åt henne för ett tag sedan, så ägglikör har funnits kvar i tankar när jag funderat på nya recept. En perfekt dessert till påsk för den som gillar ägglikör, så passade extra bra att göra den nu. Även om jag kanske är inte så mycket för ägglikör så tyckte jag att den ändå var god. För att få den extra påskig så dekorerade jag pannacottan med hyvlad choklad och några chokladägg. Vill man göra desserten lite festligare kan man också lägga på en pensé som den finns gott om nu.

Påskdessert - Ägglikörpannacotta 1

Ägglikörpannacotta, ca 6 port
3 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl ägglikör, t.ex.Bols Advocaat

Garnering
hyvlad chokad
chokladägg

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, florsocker, vaniljsocker och ägglikör och ta av kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladen och låt de smälta i den varma gräddblandningen. Häll i upp formar eller glas och ställ i kylen minst 4 tim eller gärna över natten. Hyvla över lite choklad och dekorera med chokladägg.

Påskdessert - Ägglikörpannacotta 2

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00