Matmuffins med fetaost & soltorkade tomater

Då var vi äntligen inne i den första vårmånaden och vilken fantastisk helg vi har haft, soligt och varmt och det kändes verkligen som att våren är här nu! Denna veckan är det sista sportlovsveckan och för er (och även er andra förstås!) har jag ett bra tips på mat att ta med på utflykten eller också som mellanmål hemma. Dessa har jag smaksatt med fetaost och soltorkade tomat, vilket jag tycker är en väldigt god kombo.

Muffins, ca 12 st
3 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl (kan bytas mot vetemjöl)
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
1/2 dl olja, gärna den från de soltorkade tomaterna
2 dl yoghurt

Fyllning
150 g fetaost
100 g soltorkade tomater

Garnering (kan uteslutas)
färsk oregano

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda torra och blöta separat, rör ihop allt. Strimla tomater och smula ner fetaosten, och rör ner i smeten. Häll upp i muffinsformar och garnera eventuellt med oregano. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min.