ANNONS

Mördegskakor med tosca

/

Mördegskakor med tosca

Jag tycker att kombinationen kola och nötter är magisk, och älskar det i bakverk. Till dessa mördegskakor valde jag att använda mig av liknande tosca som man har till den klassiska toscakakan. I denna tosca har jag använt hackad mandel, men det går att använda mandelspån eller mandelsplitt också. Den spröda kakan blev helt ljuvlig med denna toscatopping och den passar perfekt till fikastunden med sju sorters kakor eller till Afternoon Tea. Degen är en vanlig mördeg och går att använda med andra fyllningar också, som t.ex. sylt.

Mördegskakor med tosca 1

Mördeg, ca 25 st
200 g smör
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Toscaglasyr
50 g smör
1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk vispgrädde
1/2 tsk vaniljsocker
50 g hackad mandel (alt. mandelspån)

Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta snabbt ihop ingredienserna till degen. Rulla degen till längder ca 4 cm i diameter och ställ sedan in den i kylen ca 30 min. Skär rullen i 1 cm tjocka bitar. Lägg kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Förbered under tiden glasyren genom att blanda alla ingredienser utom mandeln i en kastrull. Värm massan under omrörning tills allt blandat sig och tjocknat. Blanda försiktigt i den hackade mandeln. Gör en fördjupning i kakorna och klicka i lite tosca. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min eller tills de fått färg. Låt kakorna kallna helt.

Mördegskakor med tosca 2

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00