Silviakaka

Nu när sportloven har börjat så är det ju bra tillfälle att ladda upp med lite gofika hemma. Att efter en lång dag (eller kort) ute i det friska vädret få komma in i värmen och bjuda på sportlovsfika och mysa inne med hembakat fika är ju aldrig fel. Silviakaka är en kaka som de flesta gillar och som är smidigt att förbereda och frysa in om man vill. Sedan är det bara att plocka fram när man är sugen. Den är perfekt också när man har storkalas och behöver bjuda på fika till många. Lite beroende på hur stora man gör dem, men man kan definitivt få ut 48 bitar om det skulle behövas. Men nu vi kanske får vänta ett tag till innan vi ha de där stora kalasen igen, så passa på att fylla frysen istället.

Kaka
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl kokande vatten

Glasyr
200 g smör
2 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
2 äggulor

Garnering
1 1/2 dl kokosflingor

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i äggblandningen. Tillsätt det varma vattnet och rör ihop till en slät smet. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd form, 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min. Låt kakan svalna.
Smält smöret i en kastrull. Häll i florsocker och låt puttra på medelvärme i en minut. Ta av kastrullen från plattan och rör ner vaniljsocker och äggulor. Häll glasyren över kakan och strö på kokosflingor.