Popcornbars

Popcorn – ett av mina favoritsnacks och visste ni att vi idag firar Popcornets dag?! Jag äter gärna popcorn så som de är, men jag tycker även det är väldigt gott att baka med popcorn. Idag valde jag att göra dessa popcornbars som man gör enkelt med smält marshmallows. Vill man kan man bred på smält choklad, men det går att utesluta också. Gillar du ostbågar så kan jag tipsa om denna variant – cheez doodle-bars!

Bars
50 g smör
280 g marshmallows
80 g salta popcorn

Garnering
200 g mjölkchoklad (kan uteslutas)

Smält smöret tillsammans med marshmallowsen i en stor kastrull på låg värme. Rör om tills alla marshmallows har smält. Häll i popcornen och blanda väl. Tryck ut blandningen i en smord form, ca 15×20 cm. Smält chokladen och bred ut den så den täcker hela kakan. Låt stelna och skär sedan i bitar. Förvaras i lufttät burk i rumstemperatur.