ANNONS

Afternoon Tea – Shortbread

/
Afternoon Tea - Shortbread
Gillar du Afternoon Tea? Jag älskar det! Jag är en riktig tedrickare och jag tycker det är så gott med småkakor som man kan äta till eller också doppa i teet. Mina favoriter är riktigt spröda småkakor som nästan smälter i munnen. Shortbread är just den typen av kaka och jag har alltid köpt shortbread när jag har lyckats hitta de i någon butik. Förr var det oftast i speciella tebutiker, men idag kan man även hitta de i vanliga livsmedelsbutiker om man har tur. Slog mig att jag borde prova att göra hemmagjorda shortbread. Jag tänker alltid att hemmagjorda bakverk smakar bäst. I mitt sökande efter recept så valde jag att plocka ett som kommer från en riktig engelskman, nämligen Paul Hollywood som är känd från bl.a. Hela England bakar. Bättre än hans kan man väl inte hitta tänker jag, och de var verkligen underbart goda. Perfekta att bjuda på till en varm kopp te eller till en härlig Afternoon tea-bjudning!
Afternoon Tea - Shortbread 1
Shortbread, ca 20 st
225 g rumsvarmt smör
110 g strösocker
1 msk vaniljsocker
225 g vetemjöl
110 g maizena
1 nypa salt
Lägg smör, socker och vanilj i en bunke och vispa det vitt och fluffigt med en elvisp. Sikta ner mjöl, maizena och salt. Blanda tills du har en smidig deg. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda snabbt samman till en mjuk deg. Kavla med lätt hand ut degen mellan två bakplåtspapper till ca 1 centimeters tjocklek. Pricka degen jämnt över och skär eller ta ut kakor med ett mått i den form du önskar. Lägg kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt och ställ dem sedan i kylen minst en halvtimme innan de gräddas.

Värm under tiden ugnen till 175 grader. Grädda kakorna ca 20 minuter, eller tills de precis börjat få lite lätt färg i kanterna. Låt dem kallna en stund på plåten för att stelna till och flytta sedan över dem till ett bakgaller för att kallna helt.

Afternoon Tea - Shortbread 2

2
26

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00