Co-Co-bitar med saffran

Förra årets mest populära julrecept var dessa hemmagjorda Co-Co-bitar. Kombon kola, kokos och choklad är ju fantastisk och sedan är de grymt enkla att göra också! I år provar jag att göra en julig smak på dem med saffran. Jag gillar vit choklad tillsammans med saffran så jag doppade bitarna i vit choklad denna gången, men det går bra med mjölk- eller mörkchoklad också! Jag blandade flingsaltet med lite saffran innan jag strödde på det, mest för att det skulle se lite finare ut. Hoppas ni gillar dessa Co-Co-bitar lika mycket som originalet!

Co-Co-bitar, ca 22 st 

1 burk dulce de leche (á 397g) (karamelliserad mjölk)

1 g saffran

200 g kokosflingor

Garnering

ca 300 g vit choklad (går även bra med mjölk- eller mörkchoklad)

lite neutral olja, t.ex. raps- eller solrosolja

flingsalt

ev. lite saffran (går att utesluta)

Blanda dulce de leche och saffran i en bunke. Häll i kokosflingorna och rör om väl. Låt stå i kylen i 30 min så att kokosen får svälla lite. Rulla smeten till bollar och ställ in i frysen. Smält chokladen till garnering och rör i lite olja för att få chokladen lite mer lätthanterlig. Doppa bollarna i choklad och strö på flingsalt. Låt chokladen stelna.