ANNONS

Knäckiga havrecookies med Center

/
Havrekakor skulle jag kunna äta jämt och dessa knäckiga havrecookies är riktigt goda, lätt beroendeframkallande skulle jag nog också kunna säga. Jag har tidigare gjort flera varianter med olika fyllningar. Denna gången fick det bli med Center, och de blev minst lika goda som de andra varianterna jag provat!
Havrecookies, ca 32 st
150 g smör
4 1/2 dl havregryn
1 1/4 dl strösocker
1/4 dl ljus sirap
1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
Center
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en rymlig kastrull. Blanda i resten av ingredienserna. Rör om ordentligt tills allt är blandat och tryck ut massan i minimuffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Tryck i en Center i varje kaka så fort de kommer ut ur ugnen. Låt svalna i formen innan kakorna flyttas.
16

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00