ANNONS

Knäckiga havrecookies med Dumle

/
För ett tag sedan så gjorde jag knäckiga havrecookies med Geisha, och de blev dels väldigt goda men också väldigt populära. Så nu var det dags att prova att göra havrekakorna med en annan god fyllning. Denna gången blev det Dumle – seg god kola tillsammans med choklad passar utmärkt i dessa kakor! De blev väldigt goda, nästan som små godisbitar. Har du inte provat mina havrecookies så måste du verkligen göra det!
Havrecookies, ca 32 st
150 g smör
4 1/2 dl havregryn
1 1/4 dl strösocker
1/4 dl ljus sirap
1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
16 st Dumle
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en rymlig kastrull. Blanda i resten av ingredienserna. Rör om ordentligt tills allt är blandat och tryck ut massan i minimuffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Dela Dumlebitarna på mitten och tryck i en bit i varje kaka så fort de kommer ut ur ugnen. Låt svalna i formen innan kakorna flyttas.
4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00