ANNONS

Knäckiga havrecookies med Geisha

/
Dessa knäckiga havrecookies med en fyllning av Geisha är riktiga godisbitar. Själva havrekakan är knäckigt god och med en choklad och nougatfyllning av Geisha så blir de beroendeframkallande goda! Jag använde en minimuffinsplåt och gräddade kakorna i den, men om du inte har en sån plåt kan du använda små minimuffinsformar i papper. Prova de här – du kommer inte ångra dig!
Havrecookies, ca 32 st
150 g smör
4 1/2 dl havregryn
1 1/4 dl strösocker
1/4 dl ljus sirap
1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
Geisha
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en rymlig kastrull. Blanda i resten av ingredienserna. Rör om ordentligt tills allt är blandat och tryck ut massan i minimuffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Tryck i en halv Geisha i varje kaka så fort de kommer ut ur ugnen. Låt svalna i formen innan kakorna flyttas.
6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00