Knäckiga havrecookies med Geisha

Dessa knäckiga havrecookies med en fyllning av Geisha är riktiga godisbitar. Själva havrekakan är knäckigt god och med en choklad och nougatfyllning av Geisha så blir de beroendeframkallande goda! Jag använde en minimuffinsplåt och gräddade kakorna i den, men om du inte har en sån plåt kan du använda små minimuffinsformar i papper. Prova de här – du kommer inte ångra dig!

Havrecookies, ca 32 st

150 g smör

4 1/2 dl havregryn

1 1/4 dl strösocker

1/4 dl ljus sirap

1/2 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

Fyllning

Geisha

Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret i en rymlig kastrull. Blanda i resten av ingredienserna. Rör om ordentligt tills allt är blandat och fyll minimuffinsplåten med massan. Grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Tryck i en halv Geisha i varje kaka så fort de kommer ut ur ugnen. Låt svalna i formen innan kakorna flyttas.