ANNONS

Kladdig chocolate chip cookie med jordnötssmör

/
Årets första receptinlägg! Jag vet att januari för många handlar om att starta sitt nya liv genom att börjar träna och äta hälsosamt, men man kan väl göra allt det och samtidigt balasnsera det med godsaker ibland. Ni vet ju att jag är svag
för goda bakverk så därför bjuder jag på denna härliga kaka som årets första bakverk – en stor chocolate chip cookie med en fyllning av jordnötssmör. Jag serverar den undergräddad för att få ett riktigt kladdigt och gott innehåll samtidigt som
den är krispig och seg på ytan. Så gott att servera den lite ljummen med en stor klick vaniljglass. Jag gräddade kakan i ca 20-25 min för att få den kladdig. Vill du ha den mer som en cookie så grädda längre, ca 40-45 min.
1 stor kaka
5 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
225 g rumsvarmt smör
2 1/4 dl strösocker
2 1/4 dl brun farin
1 msk vaniljsocker
2 ägg
150 g chokladknappar
Fyllning
2 dl jordnötssmör
Servering
flingsalt
vaniljglass
Sätt ugnen på 190 grader.
Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Vispa ihop smör, socker, brun farin och vaniljsocker till en krämig massa i en annan bunke. Vispa ner äggen. Tillsätt mjölblandningen i omgångar och blanda till sist i chokladknapparna. Häll upp hälften
av degen i en smord gjutjärnspanna eller bakform, ca 24 cm i diameter, och tryck ut jämnt. Bred på jordnötssmör men inte ända ut till kanterna. Lägg på resterande deg. Grädda kakan mitt i ugnen i mellan 20-25 min. Strö på lite flingsalt. Servera
den ljummen med vaniljglass.
4
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00