ANNONS

Kolakakor

/
Kolakakor (även kallad kolasnittar) är en av mina favoriter när det gäller småkakor, och jag tror att den är en stor favorit hos de flesta. De är perfekta att frysa in och ta fram vid behov, men det är inte ofta det behövs då de brukar gå åt fort. Kan tillägga att de är JÄTTEGODA att äta direkt ur frysen! Är det någon mer än jag som gärna gör det? 
En fördel med kolakakor är att man kan smaksätta dem med mycket – kokos, kakao, daim m.m. – och på så sätt går det att variera smaken. Längst ner i inlägget finns några tips på kolakakor med olika smaker!
 
 
Kakor
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 msk sirap
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser i en skål till en smidig deg. Halvera degen och forma till 2 rullar. Lägg dem på bakplåtsklädd plåt och platta ut dem. Grädda i ca 12-15 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna diagonalt. Låt svalna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00