ANNONS

Toffeefyllda kokostoppar

/

Några av mina godisfavoriter är Dumle och Center, och jag älskar att baka med båda! Därför har jag ofta svårt för att bestämma mig för vilken chokladbit jag ska använda när jag ska prova något nytt bakverk. Så var det när jag skulle testa att göra dessa toffeefyllda kokostoppar. Dumle har en segare och fastare kolafyllning, medan Center har en lösare och mer rinning kolafyllning. Båda är fantastiskt goda och därför blir det svårt att välja – vilket oftast slutar med att jag använder båda! Här har jag använt Dumle i hälften och i den andra hälften blev det Center, och båda blev väldigt goda! Tänk på att lägga in chokladbitarna i frysen innan de bakas in i kokostopparna, på så sätt flyter de inte ut ur kakan lika lätt. Man vill ju ha kvar fyllningen i kakan och inte på plåten! 🙂

Kokostoppar

50 g smör

2 ägg

1 1/2 dl strösocker

200 g kokosflingor

Fyllning

Center eller Dumle

Garnering

smält choklad

Börja med att ställa in bitarna till fyllningen i frysen i ca 1 timme så att de inte flyter ut ur kakan under gräddningen.

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kokosflingorna och det smälta smöret. Låt smeten svälla en stund. Ta en matsked ungefär och tryck ut i handen, lägg en chokladbit i mitten och forma till en boll. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Låt kakorna kallna och ringla sedan över lite smält choklad.

Kokostoppar med Center

Kokostoppar med Dumle

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00