ANNONS

Nutellafyllda kokostoppar

/

Idag är det Nutelladagen! Tycker det är roligt att det finns dagar för nästa allt nu för tiden…och just denna dagen måste man ju fira om man är en Nutellalover som jag! Fick idén häromdagen att testa att fylla kokostoppar med nutella, kan ju inte bli annat än gott! Så det blir det som jag firar denna dagen med! Var nog inte riktigt vaken när jag gjorde smeten till kokostopparna för jag råkade ta 100g smör istället för 50g. Upptäckte mitt misstag precis när jag hällt i smöret i smeten, typiskt att det är alltid är då man upptäcker misstagen. Var lite orolig att de skulle flyta ut helt under gräddningen, men som tur är så gick det bra!

Önskar er en skön söndag!

Kokostoppar

50 g smör

2 ägg

1 1/2 dl strösocker

200 g kokosflingor

Fyllning

Nutella

Börja med att klicka ut Nutella på en bricka, ca 1 tsk, och ställ brickan i frysen.

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kokosflingorna och det smälta smöret. Låt smeten svälla en stund. Ta en matsked smet och tryck ut i handen, lägg en nutellaklick i mitten och forma till en boll. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i  ca 12 min på 175 grader.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00