ANNONS

Salt kolasås

/
En härlig salt kolasås som är perfekt att ha till desserter, glass m.m.
Receptet kommer från Louise’s spis.
200 g strösocker
3 msk vatten
50 g smör
120 ml vispgrädde
1/2 msk flingsalt
Blanda vatten och strösocker i en tjockbottnad kastrull, och värm upp på svag värme. Rör med en träslev tills allt socker är upplöst. Om det fastnar sockerkristaller på kanten av kastrullen, pensla ned dem med hjälp av en blöt brödpensel. När sockret är upplöst, öka värmen på plattan och sluta rör i sockerlagen då det kan bildas sockerkristaller. När sockret har fått en gyllene färg, ta av från plattan och tillsätt smöret. Rör tills smöret har smält och tillsätt då grädden – var beredd på att kolan då kommer att bubbla upp. Rör såsen slät och tillsätt sedan saltet. Häll upp i en ren burk och förvara i kylen.
0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00