ANNONS

Kokoskladdkaka med Gammeldags Cocosbollar

/
Jag har blivit beroende! Starkt beroende av Ländias Gammaldags Cocosbollar!
När jag var yngre så brukade min mamma köpa gammaldags kokosbollar på torget hemma i Jönköping. Jag älskade dem! Vid något tillfälle så slutade de att sälja dem och jag var så besviken. Har nån gång provat något annat märke men då har de inte varit färska utan torkat lite så att de blivit lite sega.
Därför har jag inte köpt kokosbollar på väldigt, väldigt länge.
Tills nyligen när jag fick för mig att prova Ländias Gammaldags Cocosbollar (de är gluten- och laktosfria) och blev helt hooked!
De var riktigt krämiga och goda, precis så där som jag gillar!
Fick idén att prova att göra en kladdkaka med cocosbollarna och gjorde denna kladdkaka med smak av kokos, mums! Kakan går utmärkt att frysa in.
Kladdkaka
100 g smör
100 g Icas ekologiska mjölkchoklad med kokos
1 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk kakao
Topping
Chokladtryffel
200 g mjölkchoklad
50 g smör
1/2 dl grädde
Sätt ugnen på 175 grader. 
Smält smöret i en rejäl kastrull. Finhacka chokladen och häll den i det smälta smöret och rör om tills all choklad har smält. Rör i socker, vaniljsocker och ägg. Sikta i mjöl, salt och kakao. Blanda tills smeten är jämn och fin. Häll smeten i en smord och bröad (gärna med kokos) form, ca 20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min. Låt svalna.
Finhacka chokladen till tryffeln. Värm grädden i en kastrull och rör ner chokladen. Klicka i smöret och rör till en jämn smet. Låt svalna lite så den inte är för varm när den ska hällas över cocosbollarna. 
Lägg cocosbollarna på kladdkakan och häll över chokladtryffeln.
Icas ekologiska mjölkchoklad med kokos
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@cakebymary
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00