ANNONS

Kolagrottor

/
Kolagrottor
Gillar du småkakor så gillar du säkert klassiska hallongrottor?! Och om du gillar hallongrottor så kommer du definitivt gilla dessa kolagrottor! Jag fuskar lite när jag bakar de här kolagrottorna och använder Werther’s mjuka kolor istället för att koka egen kola, vilket man också kan göra. Dock går det fortare så här och sedan tycker jag att Werther’s kola har så himla god smak så jag använder gärna dem i mina bakverk. Kakorna är spröda och goda, och den härliga kolafyllningen gör dem till riktiga favoritkakor. Du måste prova de här kolakakorna med flingsalt, flingsaltet gör verkligen skillnad – MUMS!
Kolagrottor 1
Deg, 20-25 st
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl marsánpulver (kan ersättas med 1 dl vetemjöl och 1 msk vaniljsocker)
1 tsk bakpulver
Fyllning
15 st mjuka kolor, t.ex. Werther’s soft caramels
flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda till en slät deg. Forma degen till bollar och lägg i minimuffinsformar eller direkt på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 15 min. Dela kolorna i mitten och tryck direkt i kolabitarna när plåten tas ur ugnen. Strö på flingsalt. Låt kakorna svalna en stund på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
Kolagrottor 2
Kolagrottor 3
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Matmuffins med fetaost & soltorkade tomater

/

Matmuffins med fetaost & soltorkade tomater

Då var vi äntligen inne i den första vårmånaden och vilken fantastisk helg vi har haft, soligt och varmt och det kändes verkligen som att våren är här nu! Denna veckan är det sista sportlovsveckan och för er (och även er andra förstås!) har jag ett bra tips på mat att ta med på utflykten eller också som mellanmål hemma. Dessa har jag smaksatt med fetaost och soltorkade tomat, vilket jag tycker är en väldigt god kombo.

Matmuffins med fetaost & soltorkade tomater 1

Muffins, ca 12 st
3 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl (kan bytas mot vetemjöl)
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
1/2 dl olja, gärna den från de soltorkade tomaterna
2 dl yoghurt

Fyllning
150 g fetaost
100 g soltorkade tomater

Garnering (kan uteslutas)
färsk oregano

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda torra och blöta separat, rör ihop allt. Strimla tomater och smula ner fetaosten, och rör ner i smeten. Häll upp i muffinsformar och garnera eventuellt med oregano. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min.

Matmuffins med fetaost & soltorkade tomater 2

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Frasiga chokladvåfflor

/
Frasiga chokladvåfflor
25 februari idag och bara 1 månad kvar till våffeldagen, och jag börjar bli lite smått sugen på våfflor…någon mer än jag som är det? Funderar på vilka sorters våfflor jag ska hinna göra till våffeldagen, men jag tänker att jag börjar med dessa frasiga chokladvåfflor. Tänker också att våfflor även passar nu i sportlovstider, så bara att ta fram våffeljärnet och snabbt vispa ihop din våffelsmet och njuta av goda våfflor. Dessa smaksatte jag med lite kakao för att få en chokladsmak på våfflorna, och det blev riktigt gott. Jag tycker färska frukter och bär blir fräscht och gott till, men vill man ha något riktigt smarrigt så kan man ju göra det extra festligt med kolasås eller Nutella.
Frasiga chokladvåfflor 1
Våfflor, 8-10 st
75 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl kolsyrat vatten
Smält smöret. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Häll i mjölken och hälften av vattnet. Vispa till en slät smet. Tillsätt resten av vattnet och smöret och vispa ihop.
Pensla våffeljärnet med lite smör innan du gräddar första laggen. Grädda våfflorna.
Servera med vispad grädde eller vaniljglass tillsammans med sylt eller färska bär.
Frasiga chokladvåfflor 2
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00