ANNONS

Co-Co-bitar med saffran

/
Co-Co-bitar med saffran
Förra årets mest populära julrecept var dessa hemmagjorda Co-Co-bitar. Kombon kola, kokos och choklad är ju fantastisk och sedan är de grymt enkla att göra också! I år provar jag att göra en julig smak på dem med saffran. Jag gillar vit choklad tillsammans med saffran så jag doppade bitarna i vit choklad denna gången, men det går bra med mjölk- eller mörkchoklad också! Jag blandade flingsaltet med lite saffran innan jag strödde på det, mest för att det skulle se lite finare ut. Hoppas ni gillar dessa Co-Co-bitar lika mycket som originalet!
Co-Co-bitar med saffran 1
Co-Co-bitar, ca 22 st 
1 burk dulce de leche (á 397g) (karamelliserad mjölk)
1 g saffran
200 g kokosflingor
Garnering
ca 300 g vit choklad (går även bra med mjölk- eller mörkchoklad)
lite neutral olja, t.ex. raps- eller solrosolja
flingsalt
ev. lite saffran (går att utesluta)
Blanda dulce de leche och saffran i en bunke. Häll i kokosflingorna och rör om väl. Låt stå i kylen i 30 min så att kokosen får svälla lite. Rulla smeten till bollar och ställ in i frysen. Smält chokladen till garnering och rör i lite olja för att få chokladen lite mer lätthanterlig. Doppa bollarna i choklad och strö på flingsalt. Låt chokladen stelna.
Co-Co-bitar med saffran 2
Co-Co-bitar med saffran 3
0
6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Bloggen är flyttad!

/

 

Bloggen har flyttat

Foto: Maria Culha

Jag har en rolig nyhet att dela med mig av och det är att bloggen är flyttat till Allt om Mat! Min nya bloggadress är  https://blogg.alltommat.se/cakebymary/. Hoppas att ni  fortsätter att följa mig där! Tack Blogg.se för denna tid!
Vi ses hos Allt om Mat! Kram Maria 💕
0
7

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Glutenfria lussebullar

/
Senaste året så har jag fått äran att ta fram glutenfria recept för Fiberhusk. Så roligt att få baka mer glutenfritt, och även om man får baka några gånger för att få det bra så är det alltid roligt när man till slut får fram ett bra recept. Denna gången fick jag ta fram ett recept på glutenfria lussebullar. Jag älskar verkligen lussebullar och de här blev riktigt goda! Jag brukar använda Lailas glutenfria mjölmix (den blå), men använd den du gillar. Tänk på att degen ska vara lite kladdig, för mycket mjöl gör att bullarna blir torra. För att lättare kunna rulla degen till lussebullar så tyckte jag det funkade bra att olja in händer och bakbord med lite neutral olja istället för att mjöla dem. Man vill ju inte ha mer mjöl i degen än nödvändigt, för att bullarna inte ska bli torra. Skriv gärna en kommentar om du prova dem!
Lussebullar, ca 32 st
1 g saffran (2 paket)
1 sockerbit
1 msk rom
50 g jäst
5 dl rumsvarm mjölk
2 msk fiberhusk
175 g rumsvarmt smör
1 ägg
2 dl vit sirap
1/2 tsk salt
800 g glutenfri mjölmix
russin
ägg till pensling
Stöt saffranet i en mortel med sockerbiten. Häll på rom och rör om. Låt stå 30 min. Skär smöret i tärningar. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen löst sig. Rör ner fiberhusk och låt svälla i 10 min. Tillsätt sedan saffransblandningen, smör, ägg, sirap, salt och mjöl. Arbeta degen i 10-15 min med en köksassistent och låt sedan degen jäsa under plastfolie i minst 60 min. Lägg russinen i blöt i lite varmt vatten i ca 30 min, sila sedan bort vattnet. Ta upp degen på arbetsbänken och knåda den lätt. Ta lite mjöl på arbetsbordet om det behövs, men tänk på att inte ta för mycket då det kan göra bullarna torra. Baka ut degen till lussebullar och tryck i russinen. Lägg bullarna på bakplåtsklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda de sedan mitt i ugnen i ca 8-10 min. Låt de gärna svalna på plåten.
0
5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00