Bästa receptet på vardagslyx

Moules marinière en riktig snabbrätt som dessutom är nyttig, billig och god.

musslor1

Skölj (för 2 personer) 1 kg blåmusslor noga och dra bort ”skägget”. Se till att alla musslor är stängda. Knacka lite på öppna musslor, sluter de sig inte så ska de kastas. Fräs 1 hackad gul lök och 3 hackade vitlöksklyftor i 2 msk olivolja, utan att de får färg. Lägg i musslorna och rör om, tillsätt 2 1/2 dl vitt vin och lägg på ett lock. Koka musslorna tills de öppnat sig ordentligt, det tar cirka 3 minuter. Slå eventuellt i 1 dl grädde, koka upp och avsluta med rikligt med hackad persilja. Är man hungrig kan man servera pasta till. Och/eller smörstekt surdegsbröd.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..