Jag blir alltid nostalgisk – 99 Bottles år 2014

992014_2

Bara dagar kvar av det vi kallar för år 2014. Det gångna året har varit otroligt kul och intensivt. Det blev en ganska lugn start på min egenhostade site 99bottles.se. I mars, väl ombord alltommat.se kickade jag igång och bloggande som bästa blådåre i linje med utmaningen Blogg-100. I drygt två månader höll jag ut och la ut inte mindre än ett inlägg om dagen. Det var svettigt minst sagt, men ack så kul, utvecklande och belönande. Totalt blev det 190 inlägg i år. Ett hissnande antal, som jag antagligen inte kommer slå, någonsin.

Som ni vet så håller jag resereportage varmt om hjärtat och 2014 är utan tvekan det bästa ölreseåret någonsin. Några av höjdpunkterna var resan till surölets förlovande land Belgien, semestern i humleölens epicentrum i södra Kalifornien, samt återupptäckten av pilsnern i vänstra Tjeckien. Alla tre, magiska upplevelser.

Bryggeribesök är även det någon som jag uppskattar extremt mycket. De mest minnesvärda besöken i år var till mina närmaste bryggerier i området. Local is the new black. I våras blev jag överlycklig när jag hörde att Modernist Brewery skulle slå upp portarna, ynka 900 meter från mitt hem. Dom har levererat bra bärs under hela året och fortsätter att utvecklas rätt riktning. Deras senaste tillskott i ölfamiljen hade jag tillfälle att smaka veckan före jul. Det andra bryggeriet jag vill nämna är lättölsbryggaren Robin Johnander och hans Gamla Enskede bryggeri. Mer hantverk och passion för öl kan möjligtvis inte få plats mellan fyra stycken väggar i ett garage. Har jag sagt att han gör grym lättöl?

En personlig höjdpunkt var att få ställa ut mina fotografier under Stockholm Beer & Whisky Festival 2014. Bättre galleri och forum för att ställa ut ölbilder går helt inte enkelt att hitta.

Fler har förutspått 2014 som året då tillökningen av bryggerier nådde sin kulmen med cirka 1,5 nya bryggerier per månad. Så må vara och det är väl inte fy skam. Viktigare än antal är kvalitet och här har 2015 all möjligt att klå 2014 på fingrarna.

LOADING..