jan2_0002

Det är snubblande nära julafton nu. Jag antar att ni sitter och slår in klappar och nynnar rim efter bästa förmåga. Bra! Jag lyfter blinken bortom nyåret en stund och tittar på det fortfarande relativt nya och omdebatterade sortimentet – Tillfälligt Sortiment Lokalt Småskaligt (TSLS). Det är inget jag har för vana att dikta om men jag blev så pass nyfiken på några av ölen som kommer att dyka i början av januari att jag inte kunde låta bli. Jag tänker alltså inte gå in på alla öl som släpps men kort kommentera på tre öl.

Baserade i Helsingborg, gör Brewski (f.d High Nose Brew) riktigt bra humlestinn bärs. Det var vid mitt första besök till All In Beer Fest i november som jag sprang på Herr Hemlig och Mango Feber för första gången och jag minns dem som två av festivalens höjdpunkter. Nu kommer de alltså till Systembolaget. Ta chansen att prova två av Sveriges, för stunden, mest impomerande IPOr.

Släppets fullpoängare kommer från göteborgarna All in Brewing. RLGK 10517 Celebration Stout är en hyllningsöl till. Ratebeer-användaren RLGKs 10517:e incheckade öl. Han har tidigare en hyllningsöl för öl nummer 10000. Varför All in Brewing väljer att hylla honom igen efter 517 fler provade öl har jag ingen aning om och att gräva vidare i detta känns irrelevant efter att ha testat denna magnifika skapelse. Brygd med vanlj och kaffe är denna dubbel-stout en smakbomb med få jämförelser i vårt land. Väl avvägd och trots det intensiv i smakerna var RLGK 10517 en riktigt fin överraskning. Onekligen, ett hett tips!

Övriga öl i TSLS den 2 januari 2015 – All in Brewing Lorem Ipsum IPA och Lorem Ipsum White IPA, All In Brewing / Brewski Nakd Tonight IPA, Brygghus 19 My Balalaika, Charlis Brygghus Kristiansta och GAPA,Kackelbryggeriet AleRemmarlöv The Holley Blonde Ale, The Crimson Red Ale, The Jeenius IPASouthside American Ace Lager och Eight Red Ale och Western Pacific IPA, Sälens Fjällbryggeri Vargavinter

jan2_0001

,

LOADING..