nynastjinookx200

Tjockhult Tjinook, är pubarna Akkurat och Oliver Twists egna husöl, som sen 2013 även finns på Systembolaget. Det är en ”nya tidens lager”, och flörtar med sin chinook-, citra- och centennial-humle närmaste med kategorin IPL – India Pale Lager. En klockren sommarbärs tillsammans med deras Stenstrand Sommar Ale. Varför babblar jag om Tjinooken mitt i vintern då? Jo, den, lirrar me´sillen, hälsar Tjinooken.

Både arom och smak bringar spannmål, vitt bröd och ett uns av söt kola – som tillsammans blommig citrus, gräs och tallbarr skapar ett perfekt ekvilibrium. Smaken pendlar snitsigt mellan maltsötman och humlebeskan, där en väl avvägd gräsig beska vinner den långdragna kampen i eftersmaken. Inget snack om saken, det här är ett fantastiskt bra öl, och visst kan det platsa om julbordet, men i slutändan gör det sig allra bäst på en uteservering eller på en klipphäll om cirka 6 månader.

Med prislappen 29,70 per flaska svider det onekligen lite i fickan men tänk på att det är en riktigt bra bärs och att flaskan är hela 50cl. Tjinook finns på hyllan på vissa bolag i södra Stockholm samt i Nynäshamn, annars är det bara att beställa på Systembolaget.se. Obs! Kolli om 20 st.

nynastjinook-2x200

  1. Hej!

    I’m Gabrielle but you might know me as @novelbottle from Instagram. I’m currently concocting a small business idea that revolves around beer. Are you based in Stockholm? I am under this impression based on your posts and if so, I think you might be a great person for me to meet / chat with based on my idea. Are you available some time in jan for a beer and a quick chat?

    Look forward to hearing from you soon,

    Tack,

    Gabrielle / @novelbottle

Comments are closed.

LOADING..