smakamera_0003

Göteborgs-baserade siten smakamera.se bjuder på ett ganska ovanligt men välkommet upplägg i hantverksöl-Sverige. Det är nämligen en plats där information om öl, blogg och ölglas-shop samsas i ett riktigt stiligt designat format. Utöver teku- och IPA-glas erbjuder dom sen en tid tillbaka även sitt alldeles egenproducerade ölprovarkit; en produkt som hjälper dig definiera och anteckna smakupplevelser i form av en blindprovning. De påstår att det är ”En verktygslåda som borde finnas i varje ölälskares hem”.  Vi får väl se.

Första tanken som slog mig var att det här är ett kit som du själv snickrar ihop relativt lätt med papper och penna, några påsar, ett gäng uttjänta underlägg och två sammankopplade hjärnhalvor. Sen föll polletten ner, deras ölprovarkitet är bra, på flera sätt.

Det första är tillgängligheten. Guiderna och informationen är humoristiskt och enkelt formulerad och på så sätt lätt att ta till sig. Ett kit för den nyblivne ölentusiasten skulle man kunna tro, men sanningen är den att det alltid är kul att testa sina ölkunskaper, oavsett nivå. Med en blindprovning tar du dig utanför trygghetsbubblan. Här finns ingen varumärke eller snygga etiketter om förvränger din uppfattning om det faktiska ölet i flaskan.

Anledning nummer två är åter Smaka mera:s förmåga att konsekvent paketera saker snyggt. Alla medföljande artiklar i kitet andas genuint hantverk. Genom samtliga delar går också en röd tråd som andas medveten form och material val. Oblekt och obestruket papper blandas med korkmattor, glas och well-papp. Riktigt snyggt.

Vill du utmana polarna eller kanske bara testa dina ölkunskaper på egen hand är ölprovarkitet en kul grej. Det är också en perfekt present till den ölintresserade polaren eller din nyfrälste man/fru som bara pratar om IPA, saison och stout. Läs mer och köp kitet på smakamera.se

smakamera_0001

smakamera_0002

LOADING..