Litauiska Dundulis gästspelar på The Bishop Arms Sundbyberg

dundulis

Nu på torsdag, den 20 november, besöker så extraordinärt som ett bryggeri från Litauen Bishop Arms i Sundbyberg. Bryggeriet heter Dundulis och håller till i huvudstaden Vilnius. Med bryggmästare Tomas Cesevicius i spetsen beskriver de sig som ett bryggeri som ”blickar bakåt och tar tillvara de Litauiska öltraditionerna, samtidigt som de går framåt och gör egna tolkningar av de moderna ölstilarna”. Med ett helt bryggeri som går på vedeldad värme kan man väl lugnt kalla dom för traditionella och deras pay-off är följaktligen ”Brewed On Wood”.

Det är inte varje dag vi får chansen att fukta strupen med öl från de baltiska regionerna, ännu mindre när det kommer till hantverksbrygd sådan. Med på båten över sjön finns inte mindre än 7 öl. Fyra stycken på fat och tre stycken på flaska. Vad sägs om en bla annat en råglager, Litauens första kommersiella IPA och en ale brygd med handplockad ljung och lokalt producerad honung. Till ölen kommer det finnas tillhörande tilltugg som ost och kallskuret, samt friterat rågbröd som serveras med smält ost och vitlök. Du hör ju hur det låter, det här kommer bli intressant. Min litauiska är inte vad den borde men tolkar man illustrationen på bryggeriets webbplats bokstavligt finns det stora chanser att även Chewbacca kommer med på torsdag. Enligt Tomas så ska ölen kopplas på vid 19.30, vi ses då!

LOADING..