Spiegelau stout-glas vs teku

nyabbok_0001-2

Hm, kan olika glastyper verkligen få ett öl att blomma ut i olika riktningar? Ännu en jämförelse mellan två glas har gått av stapeln här på 99 Bottles. Tyska Spiegelau tog för ungefär ett år fram ett glas som sägs vara formgett för att speciellt passa den mörka och ädla rusdrycken stout. För att nå den perfekta formen fick de assistens av de amerikanska bryggerierna Left Hand Brewing och Rogue Ales. Återigen får det tysktillverkade men italiensk-framtagna teku-glaset agera motpart.

Jag tycker spontant att stout-glaset rent visuellt är väldigt snarlikt IPA-glaset i förra testet.

Arommässigt är glasen väldigt lika. Doften är identiskt på så sätt jag får samma associationer när jag luktar ur bägga glasen. Däremot ger teku-glaset initialt en kraftigare doft som ger en maffigare och intensivare upplevelse av ölet. I detta fall upplever jag ölet något spritigare i teku-glaset till exempel.

Läppjandes på stouten når jag en liknande slutsats även hos smaken. Det verkar som om det större basen hos teku-glaset även här ger smaken en större skjuts. Den är starkare och ger återigen en alkoholen en större närvaro.

Du hittar båda glasen på – Sejdelshoppen.se.

stoutvsteku

LOADING..