Pressklubben_0002

Jag tar mig vidare genom Stockholms krogvärld och letar vidare efter bra lunchställen som även håller med schysst bira. I tidigare inslag har fokus först legat på maten och sen ölen, idag är det tvärt om. Jag är på Pressklubben, känt för sina många belgiska öl. Jens Skrubbe, ölansvarig och belgoölens öls främsta skyddsängel på svensk mark är på plats. En uppmaning är att följa hans välformulerade funderingar på webben.

Pressklubben erbjuder en skön och avslappnad miljö som påminner mig om svunna tider och väl nersjunken i stolen färdas jag in en värld av pocherad torsk, Biff Lindström och Wallenbergare. Jag går på dagens gulasch med tillhörande smetana och saltgurka. Det är rustikt, vällagat och gott.

Pressklubben_0001

Ingen lunch på Pressklubben är komplett utan ett matöl och Jens är snabb på att rekommendera sin alldeles egna Södvik Säsong 2014. En riktigt trevlig vallonskt bondbira med avstamp klassikern Saison Dupont.

Pressklubben_0001-2

Ölet släpps i en extremt begränsad upplaga i butik och på krog. Den 21 november kommer 300 numrerade magnumflaskor till Systembolaget. Utöver det kommer den att finnas på de tre krogarna Södviks Bageri och Pizza, Pressklubben och Flying Elk/Franzén.

LOADING..