BAHornsgatan_0001

Idag hann jag ner till min närmaste Bishops Arms vid Hornstull. På fat fanns bland annat den smaskiga samarbetsölen 10 Finger Discount från Siren Craft Brew och To Øl. Första gången jag drack en cederträlagrad IPA var för cirka ett år sen. Då hette den Cedrela Odorata och var det en tokfärsk hembrygd från cigarrökande Bear Brewery. Fantastiskt gott och nydanande!

10 Finger Discoubt är en IPA bryggd med citrahumle och sen lagrad med cederträ. Även om dessa typer av öl förblir brygder på experimentell nivå är det alltid lika kul när de dyker upp bland kranarna i baren. Citrusen från humlen och cigarrlådesmaken från cederträt passar förträffligt bra ihop och ger en ny dimension i den annars ganska två dimensionella världen av India Pale Ales. Prova ett glas om du ser denna tapskylt!

LOADING..