brewday_0001-2

Idag har jag bryggt öl här hemma igen. Förra gången blev det en belgisk blond i stil med Maredsous 6. Lite felberäkningar gav mig inte det öl jag försökt uppnå men väl ett gott och enkelt öl med några fler hästkrafter än jag först tänkt.

I och med dagens bryggning ville jag utmana mig själv och komma ut ur min bekvämlighetszon. Med mesta dels öl med jästdrivna smaker (saison, tyskt veteöl etc) som erfarenhet var det dags för humlen att spela första fiolen. Jag vände mig mot det stora landet i väst för inspiration och knåpade ihop ett recept som ska efterlikna den amerikanska IPAn Citra Hero från det eminenta Chicago-bryggeriet Revolution Brewing Co.. Jag kom över en flaska av detta flytande guld i LA i somras och när jag väl druckit upp den visste jag att jag ville ha mer av samma vara.

Jag kontaktade bryggeriet och frågade om jag kunde få lite insikt i deras recept bakom ölet men tyvärr och förståeligt ville dom inte släppa företagshemligheten ifrån sig. En hemlighet är att den humlad med med endast varianten Citra. En fantastiskt humlesort som ger smak och doft av melon, kiwi, krusbär och kattpiss (nja tänk dig rosenripsbusken när den blommar.) Nå, nu står i alla fall ölet och jäser och tids nog kommer vi få se hur likt originalet det blir. Vill du se hela receptet så finns det på i receptmolnet på BeerSmith.com.

Förresten har du koll på Chicagos blomstrande hantverksölscen? Det bubblar som på de flesta ställen i USA men några bryggeri att kasta ett extra getöga på då och då är; Goose Island Beer CompanyPenrose Brewing Co, Pipeworks Brewing Co, 5 Rabbit CerveceriaHalf Acre Beer Company, Spiteful Brewing Co och Solemn Oath Brewery.

LOADING..