Krusovice Cerne gifter sig med pralin från Magnus Johansson

SthlmBeer_0001-3

Med bara tre dagar kvar tills att årets Stockholm Beer and Whisky Festival intar Nacka Strandsmässan är förberedelser i full gång. Jag har varit ute på plats och sett monterbyggare svettas, likaså öldomare som Jerry Lindahl, Jan-Erik Svensson och Mikael Göransson kämpa sig igenom de smått otroliga 1500 ölen som är med och tävlar i festivalens tävling. För mig gäller det att iordningställa fotoutställningen i tid.

Med allt på gång är det därför riktigt skönt att kunna ta sig en paus så här söndagen veckan innan allt bär av och njuta av något gott. Tjeckiska Krušovice har inför årets mässa slagit sig ihop med allas favoritkonditor Magnus Johansson. Krušovice bad Magnus ta fram en sötsak som kunde matcha deras schwarzbier Cerne. Resultatet blev en chokladpralin gjord på bla grädde, kornmalt, honung toppad med ett kross gjort på kaffe, råsocker och kakaoböner. Även om chokladen är mycket sötare än ölet är parallellerna tydliga och jag tycker Magnus lyckats få till en fin balans. Vill du testa kombinationen själv är det bara att trilla förbi deras monter på mässan de två närmaste helgerna. 

SthlmBeer_0001-2

LOADING..