Korv möter öl på Taylor and Jones with the Twist

99btls_Taylor_n_Jones_0004

Det ser ut att bli lite av en följetong det här att jag letar upp den bästa lunchmat och ölkombo vår fina huvudstad har att erbjuda. I fredags var jag på Pizzahatt i Vasastan och tidigare har jag besökt hamburgersyltan Bonbon Deli på Östermalm. Idag rör jag mig till mina gamla kvarter kring Hornstull och testar delux-korvmojen Taylor and Jones with The Twist. Vädret är trots tidig september alldeles strålande och t-shirtklädd slår mig ner på en ganska tom uteservering.

99btls_Taylor_n_Jones_0001

Namnlöst-1

Taylor and Jones with The Twist öppnade med tillsammans med övriga nya Hornstull våren 2013. Stället är ett samarbete mellan de korvknytande britterna Taylor and Jones och den klassisk ölbaren Oliver Twist på Repslagargatan. Smakrika korvar från Kungsholmen möter världens hantverksöl. En genialisk kombination om du frågar mig. Bakom disken står Axel Curtis redo för att ta min beställning.

99btls_Taylor_n_Jones_0002

99btls_Taylor_n_Jones_0003

Utöver ett stort antal korvar på à la carte-menyn finns varje vardag ett lunchalternativ. Jag hoppar på det senare som visar sig vara en Lincolnshire med pickles, risvin och chilimajonäs serverat i baguette. Till det kom ett härligt potatismos serverat i en liten rostfri bytta.

Blev jag mätt? Proppmätt. Var det gott? Mycket. Finns det bra öl på kran så blir det så klart en lunchöl. Av de sju faten var idag två från det smått fantastiska London-bryggeriet The Kernel. Nivån höll i sig och deras Chinook Pale Ale satt som en smäck där i solen.

LOADING..