wpid-wp-1406663276597.jpeg

Jag har legat lite på latsidan och i radioskugga senaste veckan. Efter USA-resan tog jag mig ut i den vackra stockholmska skärgården. Vädret är och har varit strålande, bokstavligt talat. Efter sälsafari, bad och grilllunch på den lilla ön Viksten korsade vi, med fyren som riktmärke, vattnet mot Öjas södra spets där Landsort ligger.

wpid-wp-1406674943494.jpeg

I den sydvästra hamnen ligger Saltboden, lanthandel och pub. Den otroligt charmiga och sardinburksstora puben är inredd i ett maritimt tema och har plats för pluttiga 15 person. Soliga dagar som dessa går det att sitta ut och titta på förbi passerade. Sommarlyx.

wpid-wp-1406667413727.jpeg

Nynäshamn och dess ångbryggeri ligger ynka 6 distanser bort och det är kul att Saltboden tar in deras lokala drycker. Jag återkommer varje år till deras sommaröl Stenstrand, en riktigt smarrig och lättdrucken pale ale kryddad med amerikansk citrusaktig humle. Jag gillar att Nynäshamn tar sig an denna stil som lutar mer åt det amerikanska än vad deras standardöl gör.

Ligger du i segelbåten på väg åt detta hål? Vill du göra en utflykt till helgen? Sväng förbi denna lilla pärla i slutet av Stockholms södra skärgård.

wpid-wp-1406674540676.jpeg

wpid-wp-1406667026031.jpeg

  1. Emil skriver:

    Jag håller med om att Stenstrand är ett fantastiskt gott sommaröl!

    1. Verkligen! Visst kan man förhålla sig neutral när man bedömmer ett öl men att sitta ute på Öja i solen förstärker upplevelsen. Glad sommar!

Comments are closed.

LOADING..