_99B5460

En fantastisk semestermånad här i Los Angeles går mot sitt slut. Efter en loppis i ”valleyn” tog vi oss till Golden Road Brewing i Glendale för att testa deras öl och mat. Beläget längs med godstågspåren i ett slitet industriområde blev jag förvånad att hitta en blöt oas bland skrotnissar och ökensand.

_99B5434

_99B5437

En oas för alla. Här finns hundparkering, lekhörna för barnen och en pub oss andra.

_99B5439

_99B5440

Med bryggeriet bara 100 meter bort serveras det nästan uteslutande Golden Roads egna produkter. Tokfärsk bärs med andra ord. Bryggeriet satsar på en ganska enkel och folkig profil och affärsidén återspeglas tydligt i både deras öl och pub. Ölstilarna, som bland annat IPA och Hefeweizen, är etablerade och utmanar inte. Ändå gjorde dom rena och stilsäkra och jag skulle vilja jämföra Golden Road med Oppigårds hemma i Sverige. Los Angeles är en ung bryggeristad och då behövs en stabil aktör som denna.

_99B5452

Jag beställde den något lättare soft shell crab-mackan med tillhörande fransk potatissallad till lunch. Krabba är alltid gott på egen hand och blev snäppet ännu bättre tillsammans med Golden Roads – Citrus Bend, deras citrushumlade hefeweizen.

_99B5459

Avslutningsvis blev det en vuxendessert (nja jag nallade även lite på dotterns brownie sundae) i form av Golden Roads egna Imperial Stout. Enkel ändå smakrik, precis i linje med deras tänk.

LOADING..