_99B5377

I helgen var jag och käkade brunch på Library Ale House nere i Santa Monica. Jag hade tidigare läst rosande recensioner om både mat och öl om detta lilla ställe som ligger inklämt på mysiga Main Street. Ja du ser det kanske inte stället men det ligger där bakom jätteträdet.

_99B5367

Amerikanarna var dödsallvarliga när de gällde fotbollstittandet detta VM. När dom inte är upptagna med att äta och dricka det vill säga.

_99B5364

_99B5362

_99B5361

En anledning till Library Alehouse goda ryckte är deras Alehouse Burger. En matkoma som kommer lastad med mald högrev, smält lök, senapskål, gorgonzola, vitlöksaioli och ett vändstekt ägg mellan två skivor brioche bröd. Som om inte det var hjärtattack nog så var de medföljande pommes fritsen som från ovan de också. Jag avstod snällt från tilläggsbeställningen av bacon-marmelad denna gång.

_99B5356

Jag hade räknat med att få dricka superhypade dubbel-ipan Pliny the Elder till min burgare men i dess frånvaro plockade jag ihop en liten provbricka från fatölsmenyn. Från höger; Sierra Nevada Summerfest Pils, Beachwood Table Saaz, Craftsman Maibock och Figueroa Mountain Lizard’s Mouth. Mina favvisar var Table Saazen, är en fantastisk folkis på sköna 3,5% i belgo blonde stil och dubbel-IPAn, Lizard’s Mouth, en maltig fruktbomb som trots sina dryga 9 kändes piffig och fräsch.

_99B5354

För en surölsfantast som mig är flasklistan på Library Alehouse rena rama gottepåsen. Utöver över ett gäng belgare stoltserar dom med surt från Kaliforniens namnkunnigaste Almanac och Russian River.

LOADING..