_99B5311

Det känns som att The Bruery alltid var med och skapat innovativa och roliga belgo-influerad öl. Ändå är det bara fjuttiga 6 år sen Patrick Rue kickade igång kommersiellt. Det finns mycket med The Bruery, utöver ölen, som jag tycker dom gör så jävla bra att jag inte vet vart jag ska börja. Tja, vi kan väl börja med det sämsta. Det tog nämligen över två och en halv timme att köra de dryga 8 milen från västra LA, där vi bor, till östra LA där bryggeriet ligger. Lite mör efter krypkörningen klev jag in i baren och förlåter på stubben alla och allt.

_99B5318

Baren på det The Bruery är facit för hur en bryggeribar ska vara. Det är gott om utrymme, kunnigt och alert folk bakom baren och en fatöllista som får mig att bli knäsvag. Utöver allt detta har jag stämt träff Chicagos trevligast par, mina polare Pam och Mark.

_99B5313

Efter all humlefixering de senaste veckorna kan inte låt bli att beställa den kurerade och rekommenderade ”Tart Flight”. En provbricka innehållades fem av deras syrligare öl. Alla fem magiska öl men där hallonölet Berazzled och körbärsbomben Sans Pagaie var klart mest minnesvärda. Jäklar var syran i Sans Pagaie drar ihop munnen.

Jag tog seden dit jag kommit och beställde in en till provbricka innehållades Rueuze 2012, Praecocia, White Chocolate 2013, Bourbon BA Bois, Bourbon CA Sucre. Hade inte inte The Bruery visat sin särklass och överlägsenhet med första brickan så gör dom det här. Rueuze är en amerikansk väskkust gueuze, modern och fräsch med inte för många likheter med sin belgiska föregånger men fortfarande så prima. Bourbon-fatlagringarna av Bois och Sucre är båda mörka, tunga och underbart komplexa. Överraskningen på brickan är däremot White Chocolate, ett ljust vetevin (wheat wine) på nätta 15 procent växer med varje läppjande. Fantastiskt!

_99B5314

_99B5319

Det är uppenbart att The Bruery jobbar stenhårt med att hitta nya intressanta ölstilar. Men det som höjer dom till skyarna i mina ögon är den inramning och medvetenhet som omger bryggeriet, ölen, baren etc. Dom jobbar till exempel uteslutande med 75cl-flaskor och har en unik och etablerad estetik i sin form och kommunikation. I slutändan ger det ett fenomenalt öl som syns i hylllan. Måtte resten av Los Angeles-bryggarna influeras av detta gäng.

LOADING..