_99B5122

Efter det lyckade besöket på Würstkuche härom dagen styrde jag stegen till närbelägna Angel City Brewery. Som idé har bryggeriet funnits på pappret i över 15 år men det skulle dröja till i fjol innan den första ölen var färdigjäst. Stället ligger beläget i ett gammalt charmigt lagerhus i centrala Los Angeles, i den del som kallas Arts District. Området är fyllt av gallerier, teatrar, sköna kaféer och restauranger och nu också ett brygghus.

_99B5153

_99B5096

Entrén till bryggeriet och puben går via en lastkaj och vid den står för dagen en foodtruck parkerad. Dogtown Dogs står det i rött på den ljusturkosa skåpbilens sida och ur fönstret på sidan flyger fin-hotdogs ut. Foodtrucks är en vanlig lösning hos bryggerier där de själva inte vill eller kan stå för bespisningen. Väl inne på bryggeriet möts jag av en lång bardisk och av en enorm lokal där bryggeriet ligger till vänster och baren till höger. Baren ser skön ut och jag stegar dit.

_99B5125

_99B5126

_99B5140

_99B5144

Det har varit en lång dag i hettan och jag sjunker snabbt ner i en av den bekväma läderklädda barstolarna och beställer en provbricka med fem öl. Provbrickor är ett fiffigt sätt att testa fler öl under kortare tid då glasen är betydligt mindre än vanligt. Som på många andra håll är  pale ales den kategori som det bryggs mest av. Hela USAs västkust domineras av stilen även om andra stilar sakta vinner mark.

På den till utformningen, ganska originella, brickan står Angel Citys Gold Line Pils, All Night IPA, Angeleno IPA, Lo-Lo och Vanilla Porter. Överlag schysst öl men där session IPAn All Night och Vanilla Porter får mig att haja till mest. Session IPA är en stor grej här i USA och alla bryggerier av rang har en egen version. Trots låga 4.6% levererar ölen smakmässigt väldigt starkt. Jag heter fler lager av tropiska frukter och ett härligt men återhållsamt beskt avslut. Sista ölen på brickan är deras Vanilla Porter, en skön vanilj- och chokladaktig historia som jag sitter och smuttar på länge innan jag drar mig ut i ökenhettan igen.

_99B5149

LOADING..