_99B5077

Igår gick jag och familjen runt i hettan i centrala Los Angeles. En stadsdel där nytt och gammalt möts husfasad mot husfasad. En av de äldre och i min mening magnifikare byggnaderna är det 32-våningar höga stadshuset från slutet av 20-talet.

_99B5154

Det är också alltid lika kul återbesöka Art District (kulturkvarteren) med alla dess väggmålningar och nya sköna restauranger. Jag blev av vännen och kollegan Michael Kiser / Good  Beer Hunting tipsad om en korvpub vid namn Wurstküche. Så här på håll kanske man ser att det ligger en pub i huset rakt fram men jag hade enorma problem att förstå att dörren på hörnan var öppningen till en oas och tysk fatsölsdröm i den kaliforniska monsterhettan.

_99B5115

_99B5109

Det enda på menyn var korv men vilken spännvidd då. Allt från den polska Kielbasa, som jag valde, till Louisiana Hot Link. Ja till och med ett gäng vegokorvar som såg riktigt smaskiga ut. Toppings är minst lika viktigt som korven själv och jag valde surkål och paprika. Topp.

_99B5099

Har man färdats 800 mil från Europa blir man faktiskt lite hänförd över det ölutbud som finns på Wurstküche. Av 25 kranar är 23 belgiska och tyska med klassiker som Aventinus Weizenbock och den personliga favvon Duchesse de Bourgogne. Var man sugen fanns en 3-liters flaska med Chimays Blå för ynka 850 spänn. Jag höll mig i skinnet och tog ett glass Köstritzer Schwarzbier. Fantastiskt bra så klart. Tyskarna kan sina öl. Just Köstrizer har ju bryggt i si så där 500 år också.

_99B5102

LOADING..