Åh vilket väder det varit idag. Helt underbart. Juni är här och med det är sommaren officiellt invigd. Jag har gått och funderat lite på det där med öl som hör sommaren till och kommit fram till 5 stycken öl jag inte kan vara utan 2014. Det är öl som jag kan dricka fler av vid ett tillfälle och öl som jag återkommer till om och om igen. De är inga mäktiga öl som kräver två timmars försiktigt njutande, utan riktigt bra bira som kan njutas av direkt ur flaskan. Mja, dom smakar bättre i ett glas men ni fattar vad jag menar. De flesta av dom är lättillgänglig och finns antagligen på ditt lokala bolag nära sommarkåken.

  1. Oppigårds Amarillo – En förevigad klassiker och kärlek. Från Sveriges bästa bryggeri Oppigårds kommer en amerikansk pale ale humlad enkom med sorten Amarillo. Lättdrucket, välbryggt och gott. systembolaget.se/1442
  2. Mikkeller American Dream – Ännu en modern klassiker. En välhumlad lager från Danmarks kaxigaste ölproducent. Tänk dig den lätta och törstsläckande egenskapen hos en lager fast med en humleprofil som får dig att le. På 4,6% prolle så du håller grilltängerna stadigt i den andra handen. systembolaget.se/1246
  3. Weihenstephaner Hefe Weissbier – Veteöl är så otroligt gott och tyskarna gör det bäst. Detta bryggeri har överlevt sen 1040 och anledning finns i glaset. Ett makalöst öl där skumbananer möter kryddnejlika i perfekt balans. systembolaget.se/1526
  4. Dugges Bärliner – Här pratar vi sommaröl på riktigt. Bärliner landar på fjäderlätta 3,6%, är syrlig och är laddad med hallon. Den är en av ölen i junis månadssläpp och finns i begränsad upplaga. Den perfekta sommarölen 2014? Skynda.  systembolaget.se/11401
  5. Slottskällan Saison – Jag måste bara få med en saison på listan och även om detta inte är min absoluta favorit är det en riktigt schysst saison som också finns att få tag på i många delar av landet. Pigga citrus fruktiga toner och en kryddig koriander. Söt och god. systembolaget.se/1201

_99B2893

Åh vilket väder det varit idag. Helt underbart. Juni är här och med det är sommaren officiellt invigd. Jag har gått och funderat lite på det där med öl som hör sommaren till och kommit fram till 5 stycken öl jag inte kan vara utan 2014. Det är öl som jag kan dricka fler av vid ett tillfälle och öl som jag återkommer till om och om igen. De är inga mäktiga öl som kräver två timmars försiktigt njutande, utan riktigt bra bira som kan njutas av direkt ur flaskan. Mja, dom smakar bättre i ett glas men ni fattar vad jag menar. De flesta av dom är lättillgänglig och finns antagligen på ditt lokala bolag nära sommarkåken.

  1. Oppigårds Amarillo – En förevigad klassiker och kärlek. Från Sveriges bästa bryggeri Oppigårds kommer en amerikansk pale ale humlad enkom med sorten Amarillo. Lättdrucket, välbryggt och gott. systembolaget.se/1442
  2. Mikkeller American Dream – Ännu en modern klassiker. En välhumlad lager från Danmarks kaxigaste ölproducent. Tänk dig den lätta och törstsläckande egenskapen hos en lager fast med en humleprofil som får dig att le. På 4,6% prolle så du håller grilltängerna stadigt i den andra handen. systembolaget.se/1246
  3. Weihenstephaner Hefe Weissbier – Veteöl är så otroligt gott och tyskarna gör det bäst. Detta bryggeri har överlevt sen 1040 och anledning finns i glaset. Ett makalöst öl där skumbananer möter kryddnejlika i perfekt balans. systembolaget.se/1526
  4. Dugges Bärliner – Här pratar vi sommaröl på riktigt. Bärliner landar på fjäderlätta 3,6%, är syrlig och är laddad med hallon. Den är en av ölen i junis månadssläpp och finns i begränsad upplaga. Den perfekta sommarölen 2014? Skynda.  systembolaget.se/11401
  5. Slottskällan Saison – Jag måste bara få med en saison på listan och även om detta inte är min absoluta favorit är det en riktigt schysst saison som också finns att få tag på i många delar av landet. Pigga citrus fruktiga toner och en kryddig koriander. Söt och god. systembolaget.se/1201

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..