_99B3872

Magnolia är för många en oupptäckt pärla, trots att den faktiskt snart funnits i två år. Med kombinationen galleri och blombutik har Magnolia fler ess i ärmen. Udda och vackert beläget mitt i en trappa på Blektornsgränd förs tankarna, en varm vårdag som denna, till en sommarens Montmartre med omnejd.

Det är lunch och jag beställer in dagens fiskgryta som kock Nizar snabbt trollar fram på bordet. Utan att hymla är det en av de trevligare uteluncher jag ätit senaste tiden. Det är ett gediget hantverk, syra möter snyggt fet fisk och en portion som får mig alldeles lagom mätt i den gassade solen. Vill du inte ha en hel måltid så kan du plocka ihop en tallrik med pintxos (baskiska tapas). Bara att välja.

_99B3930

_99B3940 (1)

_99B3864

Vad jag också gillar med Magnolia är deras öl. På ett avslappnat och enkelt sätt saluför de öl som oftast är riktat mot redan invigda ölkännare eller intresserade. Är du enkom ute efter maffiga lagrade barleywines (jo dom har barleywine) är du fel ute. Är du däremot ute efter att ta en öl i en skön blandning av blommor, konst och mat, då är du på rätt plats. Moderna klassiker som Leon och Mazarin från stockholmska Omnipollo delar kylen med danska underbarnet Mikkeller och Beer Here. Ja, sommarens törstsläckare Mikkeller American Dream finns till och med på fat.

_99B3891

Per Backström, Magnolias ägare, på väg in med en färsk last blommor.

_99B3894

Får du en plats på uteserveringen kan du sitta och titta på förbipasserande, eller skita i dom och bara blicka mot Mariatorget och njuta av utsikten. Oavsett vad du väljer är du vinnaren.

Magnolia Café, Gallery & Flowers
Blecktornsgränd 9, 118 24 Stockholm
Tel / Bordsbokning: +46 8 641 33 81
info@magnoliacafe.se

LOADING..