99btls_0001-7

Idag gick jag och en polare ner till Mikkeller Bar Stockholm efter jobbet för att ta en öl. Med mitt minne färskt från mitt förra besök förväntade jag mig en bar packad med folk. Till min förvåning (och lättnad) var det mycket lugnare än jag trodde, vilket i sin tur gav mig mer tid at snacka lite med barchefen Petra Öhman and Jonathan Pramborn (tidigare på Mikkeller & Friends i Köpenhamn).

Jag ögnar mig igenom fatöllistan och fastnar för Funky Moi, en saison brygd med råg från norska Lervig Aktiebryggeri. Ölen ingår i deras Art Collection Series, ett projekt där bryggeriet och diverse konstnärer samarbetar. Ölet var något sötare i smaken än den annars så torra saisonen kan vara och riktigt god. Jag pratade tidigare med Lervig svenska importör, Brewery International som nämnde att vi kommer vi få se mycket mer roligt från just detta bryggeri framöver. Bland annat en IPA jäst med brettanomyces brygd tillsammans med engelska Magic Rock.

Ja just det, jag genomförde precis examingeringen av Certified Beer Server på Cicerone.org. Men det berättar jag mer om imorgon…

Today, me and a friend of mine popped in at Mikkeller Bar Stockholm for after work. With memories still vivid from my last visit to the bar I was expecting a packed bar this time around too. To my suprise (and relief) it was much calmer than usual, which gave me some time to chat with bar manager Petra Öhman and Jonathan Pramborn (previously at Mikkeller & Friends Copenhagen)

Scrolling through the tap list my eyes landed on Funky Moi, a rye saison by NorwegianLervig Aktiebryggeri. The beer is a part of their Art Collection Series, a project where Lervig collaborates with different artists. The beer itself was a sweeter than your usual saison, but oh so tasty. I spoke to Lervig’s Swedish importer Brewery International who said we’ll be seeing a lot more great stuff from this brewery in the near future. Among other things an IPA fermented with brettanomyces, brewed in collaboration with English Magic Rock.

Oh by the way, I just took the Certified Beer Server exam over at Cicerone.org. I’ll tell you how it went tomorrow…

LERVIG-artbeer-anette-moi

Label art for Lervig – Funky Moi, courtesy of Anette Moi

LOADING..