Printz Ölhall, korv och fotboll

image

Som gammalt Hammarby-fan har jag ofta stört mig på kombinationen fotboll och kass öl. Runt om och på Söderstadion har utbudet alltid varit bedrövligt minst sagt. Med lagets flytt till Tele2 Arena och nöjeskvarter Tolv i botten på byggnaden förändras allt, här ligger nämligen Printz.

Jag och min numera övertygade (läs övertalade) ölnördsbror tog oss en öl och snabbtitt på stället. Dom 25 kranarna kanske mest innehåller lager och veteöl men med de 320 flaskorna att välja mellan är utbudet minst sagt digert. Ännu bättre, den 4 april öppnar Printz sin ölhall i en lokal precis brevid den nuvarande. 12 fatöl var av 4 stycken från närliggande Nya Carnegie Bryggeriet. Det blir spännande!

Finns det fler än jag som tycker att det här är en otroligt rolig utveckling att kunna dricka schysst bärs och kolla på fotboll på samma ställe? Vad kommer gemene fotbollsfan tycka om IPAs och stouts? Det tänker jag inte spekulera i men jag gillar att kontaktytan mellan de två nu finns.

Being an supporter of local soccer team Hammarby I’ve always hard time with the soccer and crap beer combo. At pubs at and surrounding the stadium the selection beers has always been miserable. With the team moving into the new Tele2 Arena and with adjoining restaurant/entertainment area Tolv is restaurant Printz.

Me and my now converted (perhaps persuaded) craft beer geek brother, had a sneak peek at the place. The 25 taps hold mostly lagers and wheat beers, but with 320 bottles to choose from, the selection is vast to say the least. Better yet, come April 4 Printz is opening a beer hall in a space adjecent to the current location. 12 beers on tap, 4 being from the nearby New Carnegie Brewery. Exiting times!

Do you like the idea of being able to enjoy great beer and soccer? Will the average sports fan embrace IPAs and stouts? Well, I won’t speculate on that much, but what I do like is the the touchpoint between the two.

image

image

Printz packs a mean dog, today’s special being a lamb sausage with cole slaw. Dang.

image

image

Bar manager Adam Sunerius is on top of things.

image

image

image

image

LOADING..